Νιώστε την καταιγιστική επιτάχυνση της εκπληκτικής Maserati MC20 (video)

Νιώστε την καταιγιστική επιτάχυνση της εκπληκτικής Maserati MC20 (video)

με παρέα τη “μπασάτη μουσική” του Nettuno V6

Μοναδικό αυτοκίνητο η Maserati MC20. Και όχι μόνο για τους Ιταλούς φυσικά αλλά για όλους τους φίλους της “καθαρής ανόθευτης” οδήγησης. Δεν είναι τόσο οτι η MC20 δεν έχει πλήθος ηλεκτρονικών συστημάτων, φυσικά και έχει και δεν θα μπορούσε να μην έχει. Κυρίως όμως έχει να κάνει με την επιστροφή των Ιταλών της Modena που δείχνουν οτι είναι ακόμη… εδώ! και ευτυχώς θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη.

Με ένα υπέροχο, petrolhead bi-turbo V6 μοτέρ 3.0 λίτρων σχεδιασμένο από την ίδια την Maserati με ισχύ 630 ίππων και 729 Nm ροπής δεν υπόσχεται οτι θα βάλει φωτιά στο δρόμο με την κλασική έννοια του όρου. Πάντα σε σχέση με άλλα supercar που “διαλαλούν” πολλά παραπάνω άλογα… (Εδώ ακόμη και η Tesla έχει “χτυπήσει” τους 1000 ίππους!) Και όμως η MC20 κάνει τη δουλειά της και χωρίς να το βροντοφωνάζει!

Βλέπετε, ο σχεδιασμός ήταν αυτός που όλοι περιμένουμε και ονειρευόμαστε από ένα αυτοκίνητο αυτής της φιλοσοφίας. Απλό, λιτό, αεροδυναμικό και ταυτόχρονα πολύ όμορφο design είναι αυτό που της ταιριάζει. Γιατί καλές είναι οι εξωπραγματικές Lamborghini και οι απαστράπτουσες Ferrari αλλά αυτή η MC20 φαίνεται πως…μας πάει πιο πολύ.

Στο video η MC20 δεν χτυπάει τις τελικές των 320 χλμ/ώρα που έχουμε δει άλλες φορές καθώς ο δρόμος δεν είναι ο κατάλληλος. Παρ’ όλα αυτά το αυτοκίνητο πιάνει αβίαστα τα 275 χλμ/ώρα. Η επιτάχυνση είναι καταιγιστική καθώς τα πρώτα… 220 χλμ έρχονται σε χρόνο dt. Και συνδυάζοντας τη μουσική πανδαισία του 6-κύλινδρου Nettuno το συναισθήματα είναι πραγματικά εκπληκτικά! Απολαύστε με τέρμα τον ήχο.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us