Κινητήρας μινιατούρα “γυρίζει” τρελά στις 14.000 στροφές/λεπτό (video)

Κινητήρας μινιατούρα “γυρίζει” τρελά στις 14.000 στροφές/λεπτό (video)

έρχεται κομπλέ με κιβώτιο 3 ταχυτήτων

Το ότι είμαστε “τρελαμένοι” με ο,τιδήποτε έχει να κάνει με την αυτοκίνηση και τα οχήματα γενικότερα, είμαστε σίγουροι πως το γνωρίζετε. Πιο συγκεκριμένα, είμαστε ερωτευμένοι με την καθαρή, ανόθευτη μορφή της αυτοκίνησης ενώ δεν “συμπαθούμε” και ιδιαίτερα τις…πρίζες και τις μπαταρίες.

Ειδικότερα όμως αγαπάμε τη μηχανολογία και γενικότερα τις κατασκευές, είτε αφορούν κινητήρες αυτοκινήτων είτε σχεδιασμό και design. Έχουμε αδυναμία στο να μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται ένα πανίσχυρο bi-turbo μοτέρ των 600 ίππων ή ακόμα ένα λιλιπούτειο μοτεράκι που προορίζεται για τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα.

Όπως το παράδειγμα του video μας. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο 4-κύλινδρο κινητήρα μινατιούρα. Συγκεκριμένα, μιλάμε για τον L4-172 Nitro της Howin που περιστρέφεται μέχρι τις 14.000 στροφές/λεπτό ενώ συνδέεται και με ένα 3άρι σασμάν που φαίνεται πως τα καταφέρνει αρκετά καλά. Το 4χρόνο μοτέρ των 17 κυβικών εκατοστών παράγει 2.2 ίππους που είναι ικανοί να κινήσουν αρκετά γρήγορα ένα μοντέλο μικρής κλίμακας. Δείτε το video και πείτε μας τις εντυπώσεις σας.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us