Η νέα DS 9 θα είναι πιο ακριβή και από τη BMW σειρά 5

Η νέα DS 9 θα είναι πιο ακριβή και από τη BMW σειρά 5

στις κορυφαίες εκδόσεις τουλάχιστον

Η αλήθεια είναι πως όταν κυκλοφόρησε η είδηση της νέας ναυαρχίδας DS 9 των Γάλλων τον Φεβρουάριο, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Κάτι το θρυλικό όνομα, κάτι η κομψή σιλουέτα του νέου sedan, κάτι ότι δεν κρύβουμε τα γαλλόφιλα μας συναισθήματα, μας έκανε να ανυπομονούμε για τo λανσάρισμα της πολυτελούς DS.

Αν και η επίσημη πρώτη της DS 9 αναμένεται τον επόμενο Σεπτέμβριο στην Ευρώπη, εντούτοις δόθηκαν στη δημοσιότητα οι τιμές της γκάμας, τουλάχιστον για την Γαλλία.

Έτσι,το πολυτελές σεντάν ξεκινά από τα 47.700€ για την βασική έκδοση Perfomance Lince με τον PHEV κινητήρα να αποδίδει 225 ίππους. Συνεχίζοντας, η έκδοση Rivoli τιμάται στα 51.700€.

Περνώντας στις E-Tense εκδόσεις, η DS 9 θα κοστίζει 65.500€ με την συνολική απόδοση του μοτέρ να αγγίζει τους 360 ίππους. Η κίνηση σε αυτή την περίπτωση μεταδίδεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν 8 σχέσεων. Η κορυφαία E-Tense Rivoli θα αγγίζει τα 68.400€.

Όπως ανακοίνωσε η DS, υπάρχει πληθώρα έξτρα επιλογών εξοπλισμού. Έτσι, το πλήρες πακέτο της κορυφαίας έκδοσης θα αγγίζει ακόμη και τα 80.000€.

Και κάπου εδώ έρχεται η αμφισβήτηση. Τουλάχιστον από τους φίλους των γερμανικών πολυτελών sedan. Με αυτά τα χρήματα, και λιγότερα, μπορεί κάποιος να προτιμήσει τη BMW σειράς 5 καθώς και αυτή τιμάται στα 50.000€, στη Γαλλία πάντα. Ενώ ακόμη και η πιο ακριβή 5άρα με τον 6-κύλινδρο diesel κινητήρα 3.0 λίτρων, με κίνηση στους 4 τροχούς και επίσης αυτόματο 8άρι σασμάν κοστίζει 66.000€.

Σίγουρα η DS με τη νέα της ναυαρχίδα σκοπεύει την κορυφή μπαίνοντας σφήνα στον γερμανικό ανταγωνισμό. Εμείς είμαστε σίγουροι οτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει και θα σταθεί άξιος συνεχιστής του θρυλικού ονόματος. Άλλωστε και ο “βάτραχος¨ στις ημέρες δόξας του, δεν απευθυνόταν σε όλους…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us