Η Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικό “πύραυλο” 810 ίππων (+video)

Η Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρικό “πύραυλο” 810 ίππων (+video)

και το όνομα αυτού RM20e

Τα τελευταία χρόνια οι τύποι στη Hyundai φαίνεται πως έχουν χάσει τα “λογικά” τους. Από τα πρώτης γενιάς Accent, Atos και Elantra έχουμε φτάσει στα i30N, Veloster N και RM19. Προφανώς κάτι συμβαίνει εκεί στο Ρίσελχαιμ, δεν εξηγείται αλλιώς!

Άλλωστε δεν είναι μυστικό πως η σειρά N έχει αλλάξει πλήρως την εικόνα των Κορεατών που πλέον κοιτούν στα μάτια τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό στην κατηγορία των σπορτίφ αυτοκινήτων. Και δη τον γερμανικό καθώς αυτοί είναι ο κύριος στόχος τους.

Η πιο πρόσφατη δημιουργία του N Department λοιπόν, ακούει στο όνομα RM20e. Καθόλου πρωτότυπο θα πείτε αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει! Περισσότερο μας αφορά το ηλεκτρικό του μοτέρ που είναι τοποθετημένο στο κέντρο(!) και η απόδοση των 810 ίππων! Μαζί με την κτηνώδη ροπή των 960 Nm ροπής κινούν τους πίσω τροχούς γράφοντας χρόνο κάτω από 3” για το 0-100 και 9.88” για τα πρώτα 200 χλμ/ώρα! Η τελική του; 250 χλμ και αυτά με κόφτη… Θέλετε και άλλα;

Όπως δήλωσε και ο Thomas Schemera, επικεφαλής της διεύθυνσης παραγωγής της Hyundai, “σκοπός της εταιρίας είναι να παρέχει το απόλυτο στην αίσθηση της ανόθευτης σπορ οδήγησης και το N Department συμβάλλει προς αυτό. Είτε με θερμικούς κινητήρες, είτε με πλήρως ηλεκτρικούς, η Hyundai δεσμεύεται να είναι μια “petrolhead” εταιρία.”

Εμείς είμαστε σίγουροι πως δεν θα αργήσει η ημέρα που θα δούμε ένα supercar από τους Κορεάτες. Και δεν μιλάμε για κάποιο hothatch όπου εκεί άλλωστε φαίνεται πως ήδη το έχει, αλλά για κάποιο πιθανό αντίπαλο της…Taycan! Ιεροσυλία; Ίσως, αλλά είναι γλυκιά η αμαρτία…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us