Η VW “αφήνει” την πρωτιά των πωλήσεων στην Toyota

Η VW “αφήνει” την πρωτιά των πωλήσεων στην Toyota

κόλπα του marketing ή η σκληρή αλήθεια;

Είναι γεγονός πως σαν άνθρωπος που ζεις μέσα σε μία κοινωνία, θέλεις να είσαι όσο καλύτερος γίνεται σε όλους τους τομείς. Πείτε το θέμα εγωισμού ή μεγαλομανίας, αλλά οι περισσότεροι θέλουμε να ξεχωρίσουμε από τον σορό και να είμαστε κάτι σπουδαίο. Πρωτοπόροι ένα πράγμα….

Πάνω-κάτω το ίδιο συμβαίνει και στις εταιρίες και δη, στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πέρα από τον προφανή κερδοσκοπικό χαρακτήρα, όλες οι εταιρίες θέλουν να είναι πρώτες σε όγκο πωλήσεων παγκοσμίως. Εκτός από τα έσοδα και τον τζίρο, είναι και θέμα γοήτρου να μπορείς να λες οτι πουλάς τα περισσότερα αυτοκίνητα από όλους.

Μέχρι το 2014 λοιπόν και επί πολλά έτη , πρώτη παγκοσμίως σε πωλήσεις ήταν η Toyota ακολουθούμενη στενά από τη Volkswagen. Από τότε όμως και εν μέσω Dieselgate, αν το θυμάστε, και μέχρι το 2019 οι Γερμανοί αναδεικνύονταν η εταιρία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Και ξαφνικά το 2020, έγινε η…ανατροπή! Η VW έχασε περίπου 15% από το μερίδιο της στην αγορά ενώ οι Ιάπωνες 11%, προσπερνώντας στην στροφή τους “συμπαθείς” φίλους μας από το Βόλφσμπουργκ. Ο λόγος σύμφωνα με την VW ήταν η επιδημία του Covid19 που μαστίζει ακόμη τον πλανήτη.

Πέρα από το γεγονός αυτό, ο CEO του τμήματος επιβατικών οχημάτων της VW, Christian Vollmer, δήλωσε οτι η εταιρία δεν ενδιαφέρεται να ξαναμπεί στο κυνήγι για την πρωτιά των πωλήσεων αλλά αντίθετα θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρικών τεχνολογιών. Άλλωστε, η VW τα πάει αρκετά καλά με την ηλεκτρική πλατφόρμα MEB και ευελπιστεί να επενδύσει ακόμη περισσότερα χρήματα σε αυτό τον τομέα.

Από την μεριά της και η Toyota δεν κάθεται με “σταυρωμένα χέρια” περιμένοντας το τραίνο της ηλεκτροκίνησης να περάσει. Πέρα από τα hybrid όπου κατά γενική ομολογία είναι πρωτοπόρα, ήδη η ηλεκτρική E-TNGA πλατφόρμα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Επιπλέον, οι Ιάπωνες δείχνουν να επιμένουν και στις ενεργειακές κυψέλες υδρογόνου ως μελλοντικό καύσιμο.

Εσείς τι πιστεύετε; Η VW “ομολόγησε” εμμέσως οτι αρκείται στη δεύτερη θέση των πωλήσεων ή πρόκειται απλώς για… στάχτη στα μάτια μας;

Team E.T

Contact Us