Η Porsche 718 Cayman “κινδυνεύει” να γίνει συλλεκτική…

Η Porsche 718 Cayman “κινδυνεύει” να γίνει συλλεκτική…

ο λόγος φυσικά τα…volt!

Φαίνεται τελικά ότι αυτοκίνητα όπως η Porsche 718 Cayman είναι προορισμένα να μιλούν στην καρδιά μας. Δεν είναι τυχαίο οτι η GT4 Mathey Racing που παρουσιάσαμε εδώ, κινδυνεύει να γίνει συλλεκτική, μαζί με όλη την σειρά 718.

Ο λόγος; Τί άλλο εκτός από την “κατάρα” της εποχής μας, την ηλεκτροκίνηση. Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Top Gear, ο CEO της εταιρίας Oliver Blume, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ οτι το “καύσιμο” του κινητήριου συνόλου της επόμενης Cayman είναι αβέβαιο.

Πολύ απλά, καθώς αναμένεται η νέα γενιά της 718 σε δύο χρόνια από τώρα, ίσως χρειαστεί να αποχαιρετίσουμε τον πανίσχυρο 6-κύλινδρο κινητήρα 4.0 λίτρων που φοράει η GT4 και να δούμε ακόμη και…ηλεκτροκινητήρα!

Συγκεκριμένα, ο Blume δεν έδωσε σαφή απάντηση ως προς τον τύπο του μοτέρ. Αρκέστηκε να δηλώσει πως αν η εξέλιξη των μπαταριών είναι ανεπαρκής όπως είναι σήμερα, τότε θα πρέπει να επιλεχθεί κάποιο αποδοτικότερο θερμικό σύνολο.

Εμείς από την μεριά μας και παρατηρώντας τις εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών, είμαστε αισιόδοξοι! Κατηγορήστε μας για “αντι-οικολόγους” αν θέλετε, όμως σε δύο χρόνια δεν προβλέπεται θεαματική βελτίωση οπότε και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Γράφει Ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us