Η MV Agusta αποδίδει φόρο τιμής στην Alpine A110

Η MV Agusta αποδίδει φόρο τιμής στην Alpine A110

με τη συλλεκτική Superveloce 800

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε έναν κατασκευαστή μοτοσυκλετών να συνεργάζεται με μια αυτοκινητοβιομηχανία για την παραγωγή ενός σπάνιου μοντέλου. Άλλες φορές όμως η συνεργασία αυτή έχει να κάνει με την απόδοση τιμής σε ένα σπάνιο αυτοκίνητο ή αντίστροφα.

Αυτή τη φορά, η ιταλική MV Agusta θέλοντας να “γιορτάσει” με τη γαλλική Alpine, λανσάρισε μια ειδική έκδοση της πολύ γρήγορης Superveloce 800, τροποποιημένης στα σημεία.

Έτσι η συλλεκτική ιταλική μοτοσυκλέτα, φόρος τιμής στην Alpine A110, παραμένει με το ίδιο 3-κύλινδρο μοτέρ με ισχύ 144 ίππων και 88 Nm ροπής και το κλασικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

Αυτά που άλλαξαν στη συλλεκτική Superveloce 800 είναι κυρίως αισθητικής φύσεως. Το φέρινγκ καθώς και το φωτιστικό σώμα εμπνέονται από τους προβολείς της A110.

Αριστερά και δεξιά της μοτοσυκλέτας έχουν τοποθετηθεί η ιταλική και η γαλλική σημαία τιμώντας τις δύο χώρες των εταιριών ενώ στο φέρινγκ, αριστερά και δεξιά, υπάρχει ένα ευδιάκριτο γράμμα A προς τιμήν της A110. Η τελευταία διακοσμητική πινελιά είναι η μπλε και μαύρη αλκαντάρα της σέλας που ξεχωρίζει θετικά! Εννοείται πως η Superveloce 800 είναι βαμμένη στα μπλε και ασημί χρώματα του γαλλικού sport coupe.

Και καθώς η συγκεκριμένη MV Agusta είναι συλλεκτική, αντίστοιχη είναι και η…τιμή της. Περίπου 36.300€ θα πρέπει να εκταμιεύσετε αν θέλετε να αποκτήσετε ένα από τα 110 αντίτυπα της Superveloce 800 που θα παραχθούν.

Είπαμε, Alpine και MV Agusta μαζί, είναι κάπως..

Team E.T

Contact Us