Η Dacia ανανεώνεται με νέο logo και τρία καινούργια μοντέλα

Η Dacia ανανεώνεται με νέο logo και τρία καινούργια μοντέλα

μεταξύ αυτών και νέο SUV

Στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου businees plan για τα επόμενα χρόνια της Renault με την catchy επωνυμία Renaulution, είδαμε και τις αλλαγές που έρχονται για τη Dacia.

Το σημαντικό για τη ρουμάνικη εταιρία είναι ότι τα επόμενα 4 με 5 χρόνια θα παρουσιάσει τρία ολοκαίνουργια μοντέλα. Μάλιστα θα επεκταθεί και σε μικρότερες κατηγορίες από τα τωρινά οχήματα. Επιπλέον, το 2025 θα ακολουθήσει ένα νέο SUV, μεγαλύτερης κατηγορίας από το υπάρχον Duster.

Σύμφωνα με το concept που παρουσιάστηκε χθες, το νέο SUV θα έχει μήκος 4.6 μέτρων ενώ θα κυκλοφορήσει και σε εκδόσεις με καύσιμο LPG και CNG. Επιπλέον, το όνομα του νέου μοντέλου θα είναι Bigster και θα συνοδεύεται και με αλλαγή του σήματος της Dacia.

Μία ακόμη σημαντική είδηση που προέκυψε πέρα από τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Alpine και της συνεργασία με τη Lotus, είναι και η στενότερη διασύνδεση μεταξύ Lada και Dacia.

Συγκεκριμένα, οι τέσσερεις πλατφόρμες που χρησιμοποιούν οι δύο μπράντες θα γίνουν μία, ενώ η Lada υπόσχεται πως θα παρουσιάσει αρκετά “ρετρό” νέα μοντέλα αμέσως μετά το λανσάρισμα του SUV της Dacia δίνοντας έμφαση στον “σκληρό” χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, η ρουμάνικη εταιρία θα εστιάσει στην ήπια εκτός δρόμου κίνηση αλλά και την άνεση της πόλης. Η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις περιπτώσεις θα είναι η CMF-B της Renault όπου δέχεται τόσο LPG καύσιμο όσο και υβριδικούς κινητήρες.

Λέτε να φτάνει η ώρα του νέου Lana Niva ή του αειθαλούς Samara;

Team E.T

Contact Us