Η ABT μεταμορφώνει το Cupra Formentor σε λύκο

Η ABT μεταμορφώνει το Cupra Formentor σε “λύκο

με 365 ίππους σίγουρα δεν είναι “πρόβατο”…

Ο διάσημος γερμανικός οίκος ABT είναι περισσότερο γνωστός για τις βελτιώσεις που κάνει σε αυτοκίνητα του γκρουπ Volkswagen εδώ και πολλά χρόνια. Συνήθως αναλαμβάνει να ενισχύσει τα ήδη δυνατά αυτοκίνητα επιδόσεων του ομίλου όπως το Audi Q5 55 TFSIe ή το έτσι και αλλιώς πανίσχυρο Audi RS4.

Στην τελευταία του δουλειά, ο οίκος ασχολήθηκε με το Formentor, το πρώτο “ιδιόκτητο” αυτοκίνητο της Cupra, της σπορ μπράντας της Seat, το οποίο μάλιστα είναι και υποψήφιο για το βραβείο Car Of The Year 2021.

Έτσι, στο σπορ SUV της Cupra, η ABT ενίσχυσε τον κινητήρα με την συνολική του απόδοση να αγγίζει τους 365 ίππους από τους αρχικούς 306 του “τουρμπάτου” 4κύλινδρου μοτέρ 2.0 λίτρων του εργοστασίου. Σύμφωνα με την εταιρία, το πειραγμένο Formentor χρειάζεται μόλις 4.6” για το 0-100. Όσο και μια Porsche 718 GTS….Ναι, αλήθεια είναι…

Κατά τα άλλα, η ABT ενίσχυσε και την σπορ εικόνα του ισπανικού SUV επιδόσεων τοποθετώντας νέα εξάτμιση με τετραπλή απόληξη ενώ προσφέρονται και νέα ελατήρια στην ρυθμιζόμενη ανάρτηση που μπορούν να μειώσουν το ύψος από το έδαφος κατά 35 χιλιοστά. Νέες είναι και οι ζάντες που μπορεί να επιλέξει ο πελάτης, με διαστάσεις 19 και 20 ιντσών.

Να σημειώσουμε οτι η παραμετροποίηση της ανάρτησης του Formentor προήλθαν από την συνεργασία της Cupra και της ABT με τον γνωστό πρωταθλητή DTM και WRX, Mattias Ekstrom, ενόψει της εισόδου των Ισπανών στο νεοσύστατο πρωτάθλημα Extreme E που ξεκινά εντός της χρονιάς.

Team E.T

Contact Us