Ένα Ford Ranger από ελληνικά χέρια για τους λάτρεις της φύσης (+video)

Ένα Ford Ranger από ελληνικά χέρια για τους λάτρεις της φύσης (+video)

To Ranger Wildtracker RV από την Βροχίδης-Χατζής

Το Ranger Wildtracker RV είναι ένα “έργο” για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας που δημιούργησε η Ford Βροχίδης-Χατζής από τη Θεσσαλονίκη έχοντας στο νου όμως​ την ασφάλεια, την υγιεινή, τις ανέσεις και τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Κρατώντας ως βάση το εξαιρετικό Ford Ranger Wildtrak 3.2 , δούλεψαν σε 1ο στάδιο στον εμπλουτισμό κ βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού , ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των “ανιχνευτών” των ειδικών 4×4 διαδρομών .


Οι τομείς πο οι τεχνικοί δούλεψαν επάνω είναι η μηχανή, τα καθίσματα, ο εξωτερικός φωτισμός, το εμπρόσθιο διαφορικό, οι αναρτήσεις, οί προφυλακτήρες οι ζάντες και τα ελαστικά καί αυτονομία του , αλλάζοντας τήν δεξαμανή καυσίμου.
Προστέθηκε εξοπλισμός off road για πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα ανάκτησης των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου όπως εργάτες εμπρός κ πίσω .
Σε 2ο στάδιο δημιουργήθηκε ένα σχέδιο αντικατάστασης της καρότσας με κλειστό κουβούκλιο δυνατοτήτων υποστήριξης διαβίωσης στην φύση και στο 3ο στάδιο έγινε μελέτη για το αν είναι εφικτό να κατασκευαστεί με συγκεκριμένα επιλεγμένα υλικά , χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια.
Το κουβούκλιο υποστηρίζει δεξαμενή νερού με σύστημα επαναπλήρωσης , φίλτρα καθαρισμού νερού , κουζίνα , ψυγείο , χημική τουαλέτα , ντουζιέρα , χώρο εσωτερικό καί εξωτερικό ξεκούρασης , χώρο ύπνου και ηλεκτρολογική εγκατάσταση από ανανεώσιμες πηγές , ώστε η λειτουργία του κουβουκλίου να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.
Στο όχημα μπορούν να φιλοξενηθούν 2 άτομα τουλάχιστον, ενώ μπορεί να προσφέρει παροχές υποστήριξης σε άλλα 4 -5 άτομα.


Η κατασκευή του συγκεκριμένου οχήματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία έπειτα από αρκετές αλλαγές και δοκιμές, και όλοι οι συμμετέχοντες έβαλαν ο καθένας νου, τέχνη και πολλή αγάπη για την φύση .
Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές και κυρίως “καθαρό” ως προς την διαμονή στην φύση όχημα ελευθέρου χρόνου.

Κύριοι Συντελεστές του έργου :
Η Κοσκερίδης αμαξώματα, για το κουβούκλιο
Η Primo του Ηλία Μωυσίδη για ταπετσαρίες εσω – εξω
Η Woodlidea του Νίκου Λύσσα για τα έπιπλα
Η Βροχίδης Χατζής για τον σχεδιασμό -οργάνωση –  εκτέλεση .

Δελτίο τύπου Βροχίδης – Χατζής

Contact Us