Αυτό είναι το πανίσχυρο Subaru Impreza WRX για αγώνες ράλλυ

Αυτό είναι το πανίσχυρο Subaru Impreza WRX για αγώνες ράλλυ

θα τρέχει στις ΗΠΑ από το 2024

Αν και η Subaru έχει εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια το WRC, εντούτοις δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα motorsports. Άλλωστε το αγωνιστικό DNA δεν κρύβεται. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα θηριώδη Impreza να πηγαίνουν με “όσα” στις ειδικές των σκληρότερων ράλλυ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος; Και μάλιστα με τεράστιους οδηγούς στο τιμόνι τους; Οι McRae, Solberg και Burns είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Φαίνεται λοιπόν οτι το αίμα νερό δεν γίνεται. Έτσι στις ΗΠΑ αποφάσισαν να επαναφέρουν το WRX στα… χώματα. Συγκεκριμένα, η Subaru στην Αμερική αποφάσισε να λανσάρει το αγωνιστικό Impreza WRX από το 2024 για το αμερικανικό πρωτάθλημα ράλλυ (ARA).

Το αυτοκίνητο θα δώσει το παρόν στις 25 και 26 Αυγούστου στο ραλλυ Ojibwe Forest όπου θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του.

Φυσικά ως rally car, το WRX έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Πέρα από την κλασική τετρακίνηση της Scoobie, το 4-κύλινδρο boxer turbo μοτέρ 2.0 λίτρων έχει περιοριστή 33 χιλιοστών και “κομμένη” πίεση 22 psi στο turbo. Το 6άρι σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων έρχεται απευθείας από την Sadev. Η ισχύς του αγωνιστικού κυμαίνεται στους 320 ίππους και στα 515 Nm ροπής.

Φυσικά η Subaru έβαψε το WRX στα θρυλικά μπλε χρώματα της εταιρίας ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει η απαραίτητη “φτερούγα”. Στο εσωτερικό υπάρχει το ομολογκαρισμένο από τη FIA roll cage. Παράλληλα, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο ρεζερβουάρ καυσίμων που αντικαταστάθηκε από kevlar.

Στο τιμόνι του Subaru WRX θα βρίσκεται ο Αμερικανός πρωταθλητής ράλλυ Brandon Semenuk. Την επόμενη σαιζόν όμως θα προστεθεί και ο γνωστός μας Travis Pastrana!

Ανυπομονείτε και εσείς για την επιστροφή της Scoobie έστω και στην ΗΠΑ;

Team E.T

Contact Us