Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Mini Countryman John Cooper Works

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο Mini Countryman John Cooper Works

ισχυρότερο και δυνατότερο από τον προκάτοχό του

Αν είστε φίλοι της BMW αλλά θέλετε να διαφέρετε από τη “μάζα” των Χ2 που κυκλοφορούν, υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόβλημα σας. Φυσικά, μιλάμε για το νέο Mini Countryman που παρουσιάστηκε πριν λίγό καιρό μπαίνοντας αισίως στην τρίτη του γενιά.

Μπορεί το βρετανογερμανικό μικρό SUV να κυκλοφορεί και σε ηλεκτρική έκδοση, όπως επιβάλλει η μόδα, αλλά η Mini παραμένει πιστή στην βενζίνη. Τουλάχιστον όσον αφορά την κορυφαία έκδοση που ακούει στο όνομα John Cooper Works.

Για την περίπτωση του, το νέο, SUV πλέον, κινείται από έναν turbo 4-κύλινδριο κινητήρα 2.0 λίτρων με ισχύ 312 ίππων και 400 Nm ροπής. Να θυμίσουμε οτι η προηγούμενη έκδοση έβγαζε 301 ίππους στον τροχό και 448 Nm ροπή. Ισχυρότερο μοτέρ μεν, λιγότερο “ροπάτο” δε…

Το νέο Countryman JCW σαν…γνήσιο SUV είναι φυσικά τετρακίνητο μέσω του συστήματος All4 της Mini. Για το κλασικό “0-100″ χρειάζεται μόλις 5.4” ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Επεμβάσεις έχουν γίνει και στα φρένα καθώς πλέον έχουν τοποθετηθεί ισχυρότερα με μεγαλύτερους δίσκους ενώ εξωτερικά έχει υιοθετηθεί μία νέα σχεδιαστική ταυτότητα. Κοιτώντας την οκτάγωνη μάσκα και τα νέα φώτα, μπροστά και πίσω, αντιλαμβάνεσαι οτι οι Βρετανοί θέλουν να ξεφύγουν οριακά από την κλασική εμφάνιση ενός Mini.

Στο επίπεδο του εξοπλισμού, το Countryman JCW πέρα από τα κλασικά ηλεκτρονικά συστήματα, υποστηρίζει αυτόνομη οδήγηση 2ου επιπέδου. Αυτό σημαίνει οτι το αυτοκίνητο κινείται μέχρι τα 60 χλμ/ώρα μόνο του. Χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να κρατά το τιμόνι ή να πατά γκάζι!

Το σημαντικότερο όμως στο νέο JCW είναι υποστηρίζονται πολλά προφίλ οδήγησης. Normal, Eco κτλ. Αλλά μέσα σε αυτά περιέχεται και το προφίλ Go-Kart! Οπότε, συνδυάζοντας ένα Mini με ένα πρόγραμμα οδήγησης με αυτό το όνομα, έχετε…ατελείωτη διασκέδαση.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα του στην Ελλάδα θα έχουμε το επόμενο διάστημα.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us