Αυλαία για το ERC και το Abarth Rally Cup στα Κανάρια νησιά

Αυλαία για το ERC και το Abarth Rally Cup στα Κανάρια νησιά

Παρασκευή και Σάββατο ο διήμερος αγώνας

Στο Rally Islas Canarias, τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC για το 2020, θα ολοκληρωθεί το Abarth Rally Cup της φετινής χρονιάς. Ο αγώνας θα αποτελέσει τυπική διαδικασία για τον Ιταλό Andrea Mabellini, ο οποίος θα στεφθεί και επίσημα Πρωταθλητής του θεσμού της Abarth κατά το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο.

Μετά την ακύρωση του Spa Rally στο Βέλγιο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να είναι ο τελευταίος αγώνας του ERC, ο νεαρός Ιταλός οδηγός εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του Abarth Rally Cup, έχοντας κατακτήσεις τρεις νίκες, στο Ράλι της Ρώμης, του Fafe-Montelongo (Πορτογαλία) και του Ράλι Ουγγαρίας.

Ο Mabellini και ο συνοδηγός του Nicolò Gonella, έχουν ελπίδες με το Abarth 124 R-GT rally της Bernini Rally team να κατακτήσουν και τον τίτλο της κατηγορίας ERC2, η οποία περιλαμβάνει και τετρακίνητα υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα. Πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς ο Mabellini βρίσκεται στην 3η θέση του ERC2.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του αγώνα στο νησί Las Palmas των Καναρίων Νήσων, αποτελεί η επιφάνεια του οδοστρώματος, η οποία εν μέρει αποτελείται από ηφαιστειακή λάβα και προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση ακόμα και υπό βροχή. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και τις πολλές καμπές, συνθήκες που ταιριάζουν ιδιαίτερα στο Abarth 124 rally.

Τη περασμένη χρονιά στο συγκεκριμένο αγώνα το 124 rally κυριάρχησε στην κατηγορία ERC2, με το Ισπανικό πλήρωμα των Alberto Monarri και Alberto Chamorro να κατακτούν τη νίκη.

Παράλληλα με τον Mabellini, το Abarth 124 rally της Team Rallytechnology θα επιστρέψει με πλήρωμα τους Πολωνούς Dariusz Polonski και Lukasz Sitek.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το στάδιο Gran Canaria στην Las Palmas την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου το απόγευμα, ενώ η πρώτη ειδική διαδρομή θα διεξαχθεί την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου με τα πληρώματα να έχουν καλύψει απόσταση 595χλμ., εκ των οποίων τα 202χλμ. σε 17 ειδικές διαδρομές.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 ο αγώνας θα είναι κλειστός για τους θεατές, οι οποίοι όμως θα μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη του μέσω των διαδικτυακών μέσων του ERC.

Το Abarth 124 rally θα συνεχίσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2020 στο πλαίσιο του Monza Rally, αγώνα του WRC που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Δεκεμβρίου.

Team E.T

Contact Us