Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική BMW iX

Αυτή είναι η νέα ηλεκτρική BMW iX

Με 500 hp ισχύ και 600 χλμ αυτονομία

Η BMW μπαίνει ακόμα πιο δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης και το πρωτότυπο iNext που γνωρίσαμε πριν λίγο καιρό πήρε το δρόμο της παραγωγής με αρκετές βέβαια αλλαγές.

Η πρώτη αλλαγή είναι στο όνομα όπου το iNext έγινε iX για να συμβαδίζει και με την Χ ονομασία των SUV της φίρμας.

Εμφανισιακά τα τεράστια “νεφρά” της μάσκας τοποθετούνται σε ένα ακόμα μοντέλο και όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν. Τα μακρόστενα LED φωτιστικά σώματα συμπληρώνουν τη σπορ εικόνα μαζί με τους “ψεύτικους” αεραγωγούς.

Σε διαστάσεις, το ηλεκτρικό SUV της BMW έχει ίδιο μήκος με την X5 και παραπλήσιο ύψος με της X6.

Η βαυαρική φίρμα έχει τοποθετήσει στο όχημα της δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ πάνω από 500 hp χαρίζοντας του αξιοζήλευτες επιδόσεις. Για το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα, χρειάζεται μόλις 5 δευτερόλεπτα.

Στα βασικά τώρα για ένα ηλεκτρικό όχημα, που δεν είναι άλλο από την αυτονομία, η iX μπορεί να ταξιδεύσει για 600 χλμ με μία μόνο φόρτιση με την εταιρεία να δηλώνει πως το νούμερο αυτό θα βελτιωθεί μέχρι να βγει στην παραγωγή.

Αφού αδειάσει από ενέργεια το SUV θα μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες του στο 70% σε 40 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή ή αν κάποιος βιάζεται με μόλις 10 λεπτά στην πρίζα θα μπορεί να διανύσει 120 χλμ.

Η ηλεκτρική BMW θα εξοπλίζεται με τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης και πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας με όλο τον εξοπλισμό (κάμερες, ραντάρ, αισθητήρες) να κρύβεται στην μάσκα, κάτι που ίσως δικαιολογεί κα το μέγεθος της!!!

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια συναντά την τεχνολογία και η καμπίνα της δεν θυμίζει σε τίποτα τις BMW που ξέρουμε. Η iX είναι η πρώτη BMW που διαθέτει ένα νέο εξαγωνικό τιμόνι με δύο ακτίνες ενώ με μία ματιά στην πόρτα θα διακρίνει κάποιος τη ρύθμιση για το κάθισμα που θυμίζει κάτι από Στουτγάρδη μεριά.

Τα αναλογικά όργανα λάμπουν διά της απουσίας του και τα φυσικά κουμπιά είναι υπό εξαφάνιση καθώς μία οθόνη καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και θα αναλάβει όλες τις δουλείες.

Η iX παραγωγής, που θα βάλει για τα καλά την BMW στην νέα εποχή, θα παρουσιαστεί στο τέλος του 2021 με την παραγωγή της να γίνεται στο εργοστάσιο Dingolfing στη Γερμανία

Contact Us