Το Audi e-tron GT quattro είναι το World Performance Car του 2022

Το Audi e-tron GT quattro είναι το World Performance Car του 2022

Ένα ακόμα μοντέλο της Audi στην κορυφή

Το Audi e-tron GT quattro1 είναι ο μεγάλος νικητής στα φετινά World Car Awards τα οποία παρουσιάζονται για 18η φορά στη Νέα Υόρκη. Υποψήφιο στις κατηγορίες World Electric Vehicle of the Year, World Performance Car και World Car Design of the Year, το e-tron GT quattro1 κατέκτησε τον τίτλο “ World Performance Car” στη μεγαλύτερη και πιο διάσημη τελετή απονομής βραβείων αυτοκινήτου στον κόσμο που έχει και το προσωνύμιο “Oscars of the automotive world”. Περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο δοκίμασαν διεξοδικά τα υποψήφια μοντέλα και στη συνέχεια έδωσαν τις ψήφους τους.

“Είμαστε χαρούμενοι που το πλήρως ηλεκτρικό Audi etron GT quattro1 ήταν φιναλίστ σε τρεις κατηγορίες μόλις ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του”, δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την Τεχνική Ανάπτυξη. “Το γεγονός ότι το Audi etron GT quattro1 κατέκτησε τον τίτλο “ World Performance Car” και η Audi κερδίζει για πέμπτη φορά αυτό το βραβείο, μας κάνει φυσικά ιδιαίτερα περήφανους. Το Audi etron GT quattro1 αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να είναι βιώσιμη, δυναμική και συναρπαστική ταυτόχρονα και η δέσμευσή μας είναι σημαντική ως προς αυτή”. Από το 2026, η Audi θα λανσάρει νέα μοντέλα μόνο με σύστημα ηλεκτρικής κίνησης στην παγκόσμια αγορά. Ξεκινώντας από το 2025, όλα τα σημεία παραγωγής της Audi θα είναι ουδέτερα από άνθρακα. Ήδη αυτό συμβαίνει στις Βρυξέλλες, στο Győr και στο Böllinger Höfe, όπου παράγεται το Audi e-tron GT quattro1.

Εξελιγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης για αναπαραγωγική απόδοση

Το Audi e-tron GT quattro1 κέρδισε το βραβείο “World Performance Car” λόγω της απόδοσης του εξελιγμένου συστήματος διαχείρισης θερμότητας που αποτελείται από τέσσερα θερμικά κυκλώματα. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία και τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης παραμένουν στην ιδανική τους θερμοκρασία με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά απόδοσης που μπορούν να αναπαραχθούν ανά πάσα στιγμή.

Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της θερμότητας, αν ο οδηγός χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής e-tron στο e-tron GT quattro1 θα βάλει την μπαταρία σε ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για φόρτιση, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, ακόμη κι ενώ οδηγεί το αυτοκίνητο – κάτι που είναι χρήσιμο για γρήγορη φόρτιση έως 270kW.

Η Audi συνεχίζει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της

Η φετινή νίκη φέρνει τη μάρκα με σήμα τα τέσσερα δαχτυλίδια στις έντεκα πρώτες θέσεις στα “World Car Awards” και κάνει την Audi τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία αυτού του θεσμού.

Νίκες της Audi στα “World Car Awards”

2005Audi A6World Car of the Year
2007Audi RS 4World Performance Car
Audi TTWorld Car Design of the Year
2008Audi R8World Performance Car
Audi R8World Car Design of the Year
2010Audi R8 V10World Performance Car
2014Audi A3World Car of the Year
2016Audi R8World Performance Car
2018Audi A8World Luxury Car
2019Audi A7 SportbackWorld Luxury Car
2022Audi e-tron GT quattroWorld Performance Car

Δελτίο τύπου Audi

Contact Us