Πόσα θα πιάσει αυτό το σπάνιο Delahaye 175 Cabriolet;

Πόσα θα πιάσει αυτό το σπάνιο Delahaye 175 Cabriolet;

Πέρασε και από τα χέρια του Sir Elton John

H Delahaye είναι μία σχεδόν άγνωστη αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε από τον Emile Delahaye το 1894 στην πόλη Tours της Γαλλίας και έπαψε να υφίσταται το 1954. Στα 60 χρόνια λειτουργίας της όμως, δημιούργησε μερικά τετράτροχα αριστουργήματα που σήμερα κοστίζουν μία περιουσία για να τα αποκτήσεις.

Μεταξύ αυτών και το 175 Cabriolet του 1949 που έχει βγει σε δημοπρασία στο διαδίκτυο και έχει στο κοντέρ του μόλις 2.700 χλμ.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει να παρουσιάσει και ένα σπουδαίο βιογραφικό καθώς ξεκίνησε την καριέρα του ως ένα ασημί κουπέ στα χέρια ενός Ινδού Μαχαραγιά.

Όταν τελείωσαν οι βόλτες δίπλα στους ελέφαντες βρέθηκε ένας Αμερικανός επιχειρηματίας όπου το πρόσθεσε στην συλλογή του, κάποια στιγμή την δεκαετία του 70.

Το 1979, το γαλλικό αυτοκίνητο, ταξίδεψε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και βρέθηκε στην Αγγλία όπου μετά από μία δημοπρασία πέρα σε στα χέρια του διάσημου τραγουδιστή Sir Elton John.

Αυτός το χάρηκε τρία χρόνια και το 1983 αποφάσισε να το αποχωριστεί. Το κουπέ Delahaye έγινε κάμπριο, ντύθηκε στα κόκκινα και τράβηξε τον δρόμο για την δύση όπου το 2001 μπήκε στη συλλογή του μουσείου Petersen Automotive Museum των Η.Π.Α.

Σήμερα, το κόκκινο φινετσάτο γαλλικό κάμπριο, ψάχνει νέα στέγη και ελπίζουμε όποιος το πάρει να γράψει περισσότερα χιλιόμετρα στο κόκκινο σαλόνι του.

Για την ιστορία, κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας παλαιών αρχών εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας 4.45 λίτρων που διαθέτει τρία βενζινοφάγα καρμπιρατέρ Solex.

H ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 4 σχέσεων με ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη που επιτρέπει στον οδηγό να αλλάζει ταχύτητες χωρίς τη χρήση του πεντάλ.

Φινέτσα και άρωμα άλλης εποχής για δυνατά πορτοφόλια

Contact Us