Αποχαιρετισμός στα όπλα: το τελευταίο Audi R8 είναι εδώ για να μας τρελάνει (+video)

Αποχαιρετισμός στα όπλα: το τελευταίο Audi R8 είναι εδώ για να μας τρελάνει (+video)

έρχεται από την ABT σε μόλις 99 αντίγραφα

Αν είστε γνήσιοι petrolhead τότε σίγουρα γνωρίζετε πως το Audi R8 έχει πρακτικά ρίξει αυλαία. Ένα από τα τελευταία γνήσια οδηγοκεντρικά σπορ αυτοκίνητα σε λίγους μήνες δεν θα βρίσκεται ανάμεσα μας (δες εδώ). Η τελευταία γενιά R8 GT RWD είναι το κύκνειο άσμα του μοναδικού αυτό κουπέ οχήματος με τον πανίσχυρο FSI κινητήρα 5.2 λίτρων των Γερμανών να αποδίδει 612 ίππους.

Ακόμη όμως δεν έχει η ώρα της οριστικής εξόδου. Η ABT, ο Γερμανός βελτιωτικός οίκος που ειδικεύεται στα οχήματα του VAG και συνεργάζεται με την Audi σε διάφορες μορφές motorsport, έχει αναλάβει το αποχαιρετίσει το R8 όπως πρέπει.

Και εγένετο XGT! Ουσιαστικά μιλάμε για ένα αγωνιστικό πίστας με άδεια κυκλοφορίας στους δρόμους. Πρακτικά οι Γερμανοί περιέλαβαν το R8 GT2 και του “κάρφωσαν” πινακίδες κυκλοφορίας. Με μόλις 99 αντίγραφα που θα κυκλοφορήσουν η ABT έβαλε τα δυνατά της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

Χρησιμοποιώντας το…μαγικό της ραβδάκι, η ABT έφτασε την απόδοση του μοτέρ στους 630 ίππους. Με τις κατάλληλες επεμβάσεις και στον αεροδυναμικό τομέα, η τελική ταχύτητα του XGT αγγίζει τα 310 χλμ/ώρα! Όχι και άσχημα…

Αν διαθέτετε τα 600.000€ για την αγορά ενός από τα 99 αντίτυπα του Audi R8…by ABT, σπεύσατε! Είναι πολλά τα χρήματα αλλά σίγουρα τα αξίζει!

Team E.T

Contact Us