Από την MC12 στην MC20 (video)

Από την MC12 στην MC 20 (video)

Πως γεννιούνται τα supercars της Maserati

H Maserati περιμένει πολλά από τις πωλήσεις των Quattroporte, Ghibli και Levante αλλά τα supercars της είναι αυτά που κρατάνε το θρύλο της ζωντανό. Έτσι η νέα προσθήκη στη γκάμα της, που ακούει στο όνομα MC20 , μας έχει ξεσηκώσει και δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της ιστορικής φίρμας καθώς σιγά σιγά θα παρουσιαστούν περισσότερα μοντέλα.

Πριν την MC20 όμως, υπήρξε ένα ακόμα πιο σπουδαίο υπεραυτοκίνητο με τη τρίαινα στη μάσκα και δεν είναι άλλο από την MC12. Το όνομα της, που δεν είναι άλλο από τα αρχικά Maserati Corsa και το 12 που φανερώνει τον αριθμό των κυλίνδρων, στέκεται αντάξια δίπλα σε αυτό της Enzo και δεν είναι καθόλου ιεροσυλία.

Μόλις 50 αντίτυπα Stradale βγήκαν στην παραγωγή + 12 Corsa και κάτω από το καπό τους βρήκε θέση ένας V12 ατμοσφαιρικός κινητήρας 630 και 750 hp αντίστοιχα. Το σασί τους ήταν κατασκευασμένο από κάρμπον και γύρω του υπήρχε ένα εντυπωσιακό σε εμφάνιση σώμα.

Στο πρόσωπο της νέας MC20, η ιταλική εταιρεία μπορεί να μη βλέπει τον διάδοχο της MC12, αλλά δούλεψαν πολύ στην εξέλιξη της και δημιούργησαν ένα supercar ικανό να σπρώξει την Maserati στη νέα εποχή.

Στο παρακάτω όμορφο βίντεο έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πως γεννιέται ένα supercar με σήμα τη τρίαινα. Ας το απολαύσουμε.

Contact Us