Ένα εξαιρετικά σπάνιο Ford GT Roadster στο σφυρί για πολλά εκατομμύρια

Ένα εξαιρετικά σπάνιο Ford GT Roadster στο σφυρί για πολλά εκατομμύρια

Ένα από τα δύο Roadster που υπάρχουν σήμερα

Σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο από την Mecum Auctions ένα Ford GT Roadster αναμένεται να σπάσει τα ταμεία.

Ο λόγος είναι απλός καθώς μόλις δύο ανοιχτά GT υπάρχουν σήμερα και το συγκεκριμένο είναι το μοναδικό που πήρε μέρος στο διάσημο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans.

Είναι ένα από τα 12 πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν από την Ford Advanced Vehicles για το Le Mans και το συγκεκριμένο έχει αριθμό σασί GT/109.

Η ιστορία του ξεκίνησε το 1965 όταν ο Shelby ανέλαβε την προετοιμασία του για τον αγώνα του Le Mans για λογαριασμό της Ford France.

Εκτός από την απουσία της οροφής και άλλες αλλαγές υπήρχαν στο αμάξωμα του οχήματος όπως το ψυγείο λαδιού που είχε τοποθετηθεί στα πλάγια, το μεγαλύτερο ψυγείο ψυκτικού υγρού, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας V8 κινητήρας 4,7 λίτρων που συνεργάζεται με ένα ZF κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων.

Πίσω από το τιμόνι του αγωνιστικού βρέθηκαν οι Maurice Trintignant και Guy Ligier αλλά εγκατέλειψαν νωρίς λόγω μηχανικού προβλήματος.

Δύο δεκαετίες μετά, το 1986, βρέθηκε στα χέρια το κασκαντέρ του Hollywood, Dean Jeffries που το κράτησε μέχρι και το θάνατο του το 2013.

Αμέσως μετά, πέρασε στα χέρια του ιδρυτής της Mecum Auctions o οποίος το έφερε στην αρχική του κατάσταση και αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πληρωθεί για τον κόπο του.

Η τιμή που αναμένεται να φτάσει το σπάνιο GT Roadster είναι κοντά στα 10.000.000 ευρώ και σίγουρα πολλοί θα είναι οι μνηστήρες που θα θέλουν να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us