Το WRC αναζητά αγώνα για φέτος

Το WRC αναζητά 7ο αγώνα για φέτος

ποια ράλλυ προβάλλουν ως φαβορί

Όσοι παρακολουθείτε τα μότοσπορ γνωρίζετε οτι το φετινό πρωτάθλημα WRC καρκινοβατεί. Μετά τη διεξαγωγή των τριών πρώτων rally σε Μόντε, Σουηδία και Μεξικό, ήρθε το χάος.

Ο κορωνοιός ήταν η αιτία ακύρωσης των περισσότερων αγώνων μέχρι τώρα περιλαμβάνοντας το Ράλλυ Φιλανδίας. Τελευταίο θύμα ακύρωσης είναι το Ράλλυ Ουαλίας και πλέον απομένουν στο καλεντάρι μόλις 3 αγώνες. Τουρκία, Γερμανία και Ιαπωνία.

Όπως όμως καταλαβαίνεται πρωτάθλημα με 6 αγώνες δεν μπορεί να διεξαχθεί. Έτσι η FIA μαζί με τον promoter του WRC αναζητούν έναν έβδομο αγώνα για να ολοκληρωθεί τουλάχιστον το αρχικό ήμισυ της σαιζόν.

Σε δηλώσεις του ο Oliver Ciesla, επικεφαλής του promoter, δήλωσε οτι οι διοικούντες θα κινηθούν προς την επιλογή ενός αγώνα με ήδη υπάρχουσα συμμετοχή στο ERC αλλά και με το ανάλογο επίπεδο προετοιμασίας.

Και όχι μόνο. Σημαντικό κριτήριο θα είναι η παραμονή σε ευρωπαϊκό έδαφος λόγω μείωσης εξόδων αλλά και η δημοφιλία του αγώνα. Συνέχισε λέγοντας οτι θα προτιμούσαν ο αγώνας να μη γίνει σε νησί, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένους αγώνες που κατά τη γνώμη του πληρούν τα κριτήρια για να διοργανώσουν ένα έκτακτο ράλλυ WRC.

Όσο και αν φαντάζει περίεργο το Rally Di Roma Capitale τον Ιούλιο παίζει δυνατά ενώ ακούγεται και το Barum Rally στην Τσεχία στα τέλη Αυγούστου. Φαβορί όμως είναι και το Ράλλυ Κύπρου τον Οκτώβριο. Άλλωστε ο κυπριακός αγώνας ήταν μέρος του WRC πριν μερικά χρόνια και έχει όλες τις προδιαγραφές να συμπεριληφθεί εκ νέου στο πρόγραμμα.

Για άλλη φορά όμως το δικό μας Ακρόπολις λάμπει δια της απουσίας του. Αν είχαν φροντίσει οι αρμόδιοι (ΟΜΑΕ, ΕΠΑ, ΓΓΑ κλπ) να λύσουν τις εδώ και χρόνια “εμφύλιες” διαφορές τους ίσως φέτος να ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη ευκαιρία μας. Η επιστροφή στο WRC φαντάζει ως ο μοναδικός δρόμος για τον εθνικό μας αγώνα. Δεν μας ενδιαφέρει πως, απλώς μας νοιάζει το Ράλλυ Ακρόπολις να γυρίσει στη φυσική του θέση.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us