Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 6 Ιουλίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση
6 Ιουλίου

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

1903

Στις 6 Ιουνίου του 1903, ο George Wyman έφτασε στην Νέα Υόρκη και έγινε ο πρώτος που διέσχισε τη Βόρειο Αμερική με μηχανοκίνητο όχημα. Ο Wyman, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 16 Μαΐου από το San Francisco και μετά από 51 ημέρες, ολοκλήρωσε το δύσκολο ταξίδι του διανύοντας 6.100 χλμ. με τη μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο του.

GAW logo

Η μοτοσυκλέτα του Αμερικανού είχε σκελετό ποδηλάτου, με ξύλινες ζάντες και διέθετε έναν τετράχρονο κινητήρα 200 κ.εκ. με ισχύ 1,5 ίππων.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει ήταν 40 χλμ/ώρα και ζύγιζε κοντά στα 36 κιλά. Ο Wyman, κουβαλούσε μαζί του τα άκρως απαραίτητα, όπως λίγα εργαλεία, ελάχιστα ρούχα, μπουκάλια για νερό και καύσιμο και μερικά βασικά ανταλλακτικά. Η βλάβες που αντιμετώπισε ήταν αρκετές και καθυστέρησε πολλές μέρες περιμένοντας ανταλλακτικά, και λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του ο κινητήρας χάλασε αναγκάζοντάς τον να διανύσει ποδηλατώντας τα τελευταία 240 χλμ της διαδρομή.

20 μέρες μετά, τερμάτισε με αυτοκίνητο ο Dr. Horatio Nelson Jackson.

1961

Βγήκε από τη γραμμή παραγωγής το τελευταίο Ranault 4CV. H παραγωγή του ξεκίνησε το 1947, και ήταν το πρώτο Γαλλικό αυτοκίνητο που πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες.

renault-4cv-1

Το τετράθυρο αυτοκίνητο είχε μήκος 3,66 μέτρα και στο πίσω μέρος ήταν τοποθετημένος ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 760 κ.εκ. και μετέπειτα ένας 747 κ.εκ, με ισχύ 17 ίππων.

Το βάρος του αυτοκινήτου ήταν 620 κιλά και η κίνηση πήγαινε στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 3-σχέσεων.

Contact Us