Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 29 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

29 Ιουνίου

 

1902

formula 1,29 Ιουνίου

 

Σαν σήμερα το 1902, ο Marcel Renault κέρδισε τον τετραήμερο αγώνα μήκους 990 χλμ, από το Παρίσι στη Βιέννη, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο που είχε σχεδιάσει ο ίδιος.

 

1923

formula 1,29 Ιουνίου

Ένα Fiat 803 κέρδισε τον αγώνα των 800χλμ της Brescia στην Ιταλία και έγινε έτσι το πρώτο supercharged αυτοκίνητο που κέρδισε σε αγώνα στην Ευρώπη.

 

1932

Οι τέσσερις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, Audi, DKW, Horch και Wanderer, συγχωνεύτηκαν δημιουργώντας την Auto Union AG, που εξελίχθηκε στην σημερινή AUDI.

Η έδρα της εταιρείας ήταν στο Chemnitz της Γερμανίας και για σήμα είχε τέσσερις κύκλους, έναν για κάθε εταιρεία, συνδεδεμένους μεταξύ τους.

 

1957

Σαν σήμερα, το 1957, στο αναδιαμορφωμένο τότε αυτοκινητοδρόμιο της Monza, διεξήχθη ο πρώτος αγώνας στην ιστορία μεταξύ των δέκα καλύτερων οδηγών της Formula 1! Και των δέκα καλύτερων των Indy Car.

Νικητής του Two Worlds Trophy, αναδείχθηκε ο Αμερικανός Jimmy Bryan πίσω από το τιμόνι ενός Salih roadster. Με τον αγώνα αυτό, η άτυπη μάχη για το ποιοι οδηγοί είναι καλύτεροι στον κόσμο, αυτοί των Indy Car ή της Formula 1, μεγάλωσε και δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που προσπάθησαν και προσπαθούν να κερδίσουν και τους δύο τίτλους με ελάχιστους να το έχουν καταφέρει.

 

1985

Σαν σήμερα 29 Ιουνίου ο οίκος RM Sotheby’s, έβγαλε σε δημοπρασία την Rolls-Royce Phantom V, του θρυλικού τραγουδιστή John Lennon.

Ο Lennon είχε αγοράσει την συγκεκριμένη Phantom V το 1966 και είχε ζητήσει από έναν φίλο του να την ζωγραφίσει με ένα ψυχεδελικό σχέδιο.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από τον Jim Pattison για 2.229.000 δολάρια (1.960.000 ευρώ), τιμή 10 φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση.

Contact Us