Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση 22 Ιουνίου

Σαν σήμερα στην αυτοκίνηση

Γεγονότα, άνθρωποι και μηχανές, εφευρέσεις και κανόνες που σημάδεψαν την αυτοκίνηση

22 Ιουνίου

1915

Σαν σήμερα στις 22 Ιουνίου του 1915, κατοχυρώθηκε το όνομα Volvo από την σουηδική εταιρεία κατασκευής ρουλεμάν, SKF.

22 ιουνίου

H Volvo, ξεκίνησε ως θυγατρική της SKF ώσπου το 1927, ο Assar Gabrielsson και ο Gustav Larson, ίδρυσαν και επίσημα την Volvo Cars και το πρώτο αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε, την ίδια χρονιά, με αυτό το όνομα ήταν το Volvo ÖV 4 ή Jakob.

1934

Ο Ferdinand Porsche, υπέγραψε συμβόλαιο με τον οργανισμό κατασκευαστών αυτοκινήτων της Γερμανίας (RDA), για να κατασκευάσει τρία πρωτότυπα αυτοκίνητα για το λαό. Το σχέδιο έπρεπε να υλοποιηθεί μέσα σε 10 μήνες και το είχε ζητήσει προσωπικά από τον Porsche o ίδιος ο Hitler. Το αποτέλεσμα αυτής της συμφωνίας ήταν το «αυτοκίνητο του λαού» και η απαρχή της γνωστής Volkswagen.

1975

Ο Βρετανός οδηγός της Formula 1 και παγκόσμιος πρωταθλητής, James Hunt, κέρδισε το πρώτο του Grand Prix, στο Zandvoort της Ολλανδίας.

22 ιουνίου

Ο Hunt, οδηγούσε για λογαριασμό της ομάδας Hesketh Racing. Και αυτή η νίκη ήταν η πρώτη και η τελευταία για την βρετανική ομάδα.

1979

σαν σήμερα,22 ιουνίου

Σαν σήμερα, απεβίωσε ο Louis Chiron, που έμεινε στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως ο γηραιότερος άνθρωπος (58 χρονών) που έτρεξε σε GP της Formula 1.

2001

16 χρόνια πριν, στις κινηματογραφικές αίθουσες, έκανε ντεμπούτο μία από τις καλύτερες ταινίες με θέμα το αυτοκίνητο, το The Fast and the Furious.

2007

Σαν σήμερα το 2007, η δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Bonhams, στο Goodwood Festival of Speed, έγινε η πιο επιτυχημένη που διοργανώθηκε ποτέ, καθώς οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 6,1 εκατομμύρια λίρες ή  7.940.000 ευρώ.

σαν σήμερα,22 ιουνίου

Το ακριβότερο αυτοκίνητο της δημοπρασίας ήταν μία Alfa Romeo 8C, 2300 Spider που έπιασε τα 1,4 εκατομμύρια λίρες ή 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Σαν σήμερα στην αυτοκινηση 21 Ιουνιου
Σαν σήμερα στην αυτοκινηση 20 Ιουνιου

Contact Us