Ένα Ford Focus πιάστηκε να τρέχει με 703 χλμ/ώρα

Ένα Ford Focus πιάστηκε να τρέχει με 703 χλμ/ώρα

Όχι, δεν είναι το ταχύτερο Focus του κόσμου

Δεν είναι τρένο, δεν είναι αεροπλάνο, δεν είναι διαστημόπλοιο είναι ένα superfocus που πιάστηκε από τις κάμερες της τροχαίας να πηγαίνει με 703 χλμ/ώρα σε δημόσιο δρόμο.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ιταλία όπου μία κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας “είδε” ένα ταπεινό Focus να κάνει ρεκόρ ταχύτητας σε δημόσιο δρόμο και ο αστυνομικός που έστειλε την κλήση απλά “κατοχύρωσε” το ρεκόρ.

Ο ραλίστας ιδιοκτήτης του ταπεινού hatchback παρέλαβε το βραβείο σε μία ταπεινή τελετή μέσω ταχυδρομείου και κλήθηκε να πληρώσει 850 ευρώ, να παραδώσει το δίπλωμά του ενώ πήρε και έξτρα bonus πόντους στο δίπλωμα του.

Ήδη, ο Ιταλός οδηγός έχει έρθει σε επαφή με την επιτροπή του ρεκόρ Guinness για να καταγράψει το ρεκόρ ταχύτητας και να αρπάξει και το εκατομμύριο.

Μπορεί εμάς να μας φαίνεται βέβαια αστείο, ο οδηγός του οχήματος σίγουρα θα ταλαιπωρηθεί για να βρει το δίκαιό του μετά το “λάθος” της κάμερας.

Και αν κρίνουμε απ’ όσα ακούμε για τη γραφειοκρατία και στην γείτονα χώρα, ίσως πιο εύκολα να δεχθούν το νέο αυτό άπιαστο ρεκόρ παρά να του σβήσουν την κλήση.

Γράφει ο Τζιόβας Θανάσης

Contact Us