Ένα σκάφος από τη Lamborghini με 4.000 ίππους

Ένα σκάφος από τη Lamborghini με 4.000 ίππους

Σε συνεργασία με την Italia Sea Group

H Automobili Lamborghini σε συνεργασία με την Italia Sea Group παρουσίασε ένα yacht που θα ταράξει σίγουρα τα νερά. Το Tecnomar for Lamborghini 63 είναι μία δημιουργία του σχεδιαστικού κέντρου της ιταλικής εταιρείας και αντλεί έμπνευση από το υβριδικό πρωτότυπο supercar, Sian FKP 37.

To όνομα μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς το νούμερο 63 συμβολίζει την ημερομηνία γέννησης της σπουδαίας αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ συγχρόνως το μήκος του σκάφους είναι 63 πόδια, περίπου 19,2 μέτρα.

Στο σώμα του σκάφους υπάρχουν σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στα supercar της φίρμας όπως της Miura και της Countach ενώ η σκληρή οροφή μοιάζει με αυτή των ανοιχτών μοντέλων της εταιρείας.

Η εικόνα στο εσωτερικό του σκάφους είναι παρόμοια με το εσωτερικό μίας Lambo.

Το ταμπλό, τα κουμπιά εκκίνησης, το τιμόνι και αρκετά ακόμα εξαρτήματα είναι πανομοιότυπα με αυτά των ποθητών supercars ενώ ευρεία είναι η χρήση ελαφριών υλικών όπως το κάρμπον .

Τέλος και πιο σημαντικό, το να δείχνεις σαν Lamborghini μόνο δεν φτάνει αλλά θέλει να έχεις και δύναμη και το Tecnomar for Lamborghini 63 έχει αρκετή.

Δύο V12 MAN κινητήρες πετρελαίου των 24 λίτρων ο καθένας, αποδίδουν συνολική ισχύς 4.000 ίππων. Αυτό μεταφράζεται σε επιδόσεις στο νερό, όπου χάρη και στο χαμηλό του βάρος, μόλις 24 τόνους(!) μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 60 κόμβων ή για να μιλήσουμε στη γλώσσα μας 111 χλμ/ώρα.

Η τιμή του εξαιρετικού αυτού Yacht δεν έχει ανακοινωθεί αλλά η περιορισμένη παραγωγή του θα μεταφραστεί σε πολλά μηδενικά. Το πρώτο Tecnomar for Lamborghini 63 θα πέσει στο νερό στις αρχές του 2021. Καλές βουτιές λοιπόν.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us