Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Ένα “σαν καινούργιο “Bulli πωλείται για 69.000 ευρώ

Αυτό ή ένα Touareg;

Όταν μιλάμε για κλασικά οχήματα VW δύο είναι τα οχήματα που θα έρθουν στο μυαλό κάποιου και δεν είναι άλλα από τον Beetle και το T1.

To θρυλικό van της γερμανικής εταιρείας ή αλλιώς γνωστό και ως Bulli ήταν το αγαπημένο όχημα των ανθρώπων που αγαπούσαν τα ταξίδια αλλά και των “παιδιών των λουλουδιών”.

Η οικογένεια των Τ (transporter) συνεχίζει την πορεία της ακόμα και σήμερα, καθώς βρίσκεται στην 6.1 γενιά της, αλλά η πρώτη διαθέτει μία μοναδική και ανόθευτη αύρα ελευθερίας.

Γι’ αυτό το λόγο, η πρώτη γενιά του μοντέλου κρατάει ψηλά την τιμή της και αν είναι και σε καλή κατάσταση τότε είναι ακριβότερο από πολλά καινούργια SUV της εταιρείας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Τ1 της παρακάτω αγγελίας από τη Γερμανία όπου τη τιμή που ζητάει ο ιδιοκτήτης του για να το αποχωριστεί είναι στα 69.000 ευρώ.

Γεννημένο στο Wolfsburg το 1964, το γαλάζιο-λευκό Bulli δέχτηκε μία εξαιρετική αναπαλαίωση από την Schontges Automobile για έρθει στην κατάσταση που το βλέπουμε.

Ο κινητήρας, το κιβώτιο, η μετάδοση και όλα τα μηχανικά του μέρη είναι σαν να βρήκαν από το εργοστάσιο με μηδέν χιλιόμετρα.

Ο 1,5 λίτρων κινητήρας του αποδίδει 44 ίππους και συνδυάζεται με ένα τεσσάρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Το σαλόνι του έχει ντυθεί στα γκρι και κάνει πολύ ωραία αντίθεση με το λευκό ταμπλό, τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων.

Το γοητευτικό αυτό Τ1 είχε στο οδόμετρο του μόλις 41.629 χλμ. πριν το μηδενίσουν και βρίσκεται σε περιοχή πλησίον της Φρανκφούρτης.

Το σίγουρο είναι ότι με 69.000 ευρώ μπορείς να αγοράσεις σήμερα ένα καινούργιο πολυτελές SUV αλλά αν σκεφτείς ότι μαζί του αγοράζεις και ένα κομμάτι από την ιστορία της αυτοκίνησης τότε δεν είναι πολλά.

Γράφει ο Θανάσης Τζιόβας

Contact Us