Επί Τροχών TV:Κυριακάτικες ιστορίες με Cayenne Turbo S (video)

Επί Τροχών TV:Κυριακάτικες ιστορίες με Cayenne Turbo S (video)

στις πίστες δοκιμών της Porsche στη Λειψία

Οδηγούμε την Porsche Cayenne Turbo S στη καλύτερη ιδιωτική πίστα του κόσμου Στη Λειψία, την ιστορική πόλη που ανήκε στην πρώην Ανατολική Γερμανία , έχει η Porsche το βασικό της εργοστάσιο. Έχει επίσης ένα υπέροχο μουσείο σε σχήμα διαμαντιού,όπου φιλοξενούνται τα εξαιρετικά δείγματα τεχνολογίας, τέχνης και ομορφιας που έχει δημιουργήσει η ιστορική φίρμα στο πέρασμα του χρόνου.Εντυπωσιακό. Διαθέτει επίσεις και δύο πίστες δοκίμων.Και τι πίστες! Μία ασφάλτινη και μία χωμάτινη .

Ας ξεκινήσουμε λοιπον με την καλύτερη ιδιωτική πίστα, προδιαγραφών Formula 1 ,στον κόσμο . Είναι δημιούργημα του πολύ Χέρμαν Τίλκε , δημιουργού των περισσότερων σύγχρονων αυτοκινητοδρομίων του κόσμου . Η μεγάλη πρωτοτυπία της συνίσταται στο ότι είναι συρραφή 11 ιδιαίτερων και ιστορικών στροφών , από τις πιο διάσημες πίστες του ημερολογίου της Formula 1 Έτσι έχουμε τη στροφή Λέσβο , την Παραμπόλικα , τη στροφή του λεωφορείου στο Spa , το S στη Σουζούκα και βέβαια την ανατριχιαστική Laguna seca. Όπου εκεί που ανεβαίνεις γκαζομένος προς τον ουρανό ,βρίσκεσαι ξαφνικά σε κατηφόρα, ή μάλλον σε… ελεύθερη πτώση, έχοντας να αντιμετωπίσεις τρεις αλλεπάλληλες κλειστές στροφές σε κλήση 12% . Ζώρικο! Υπο αυτές τις συνθήκες,όπως μπορείτε να φανταστείτε η οδήγηση είναι ονειρική. Αισθάνεσαι και απολαμβάνεις την αύρα και το μύθο που περιέχουν όλες αυτές τις μυθικές στροφές και μάλιστα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο με τις δυνατότητες της Porsche Cayenne Turbo S . Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει, ως γνωστον, και πολλές δυνατότητες εκτός δρόμου (ασχετα αν οι κάτοχοι τους δεν τις εκμεταλλεύονται γενικώς και ειδικώς), έτσι δίπλα στο εργοστάσιο , εκεί που παλαιότερα ξεκινούσε μία μεγάλη νεκρά ζώνη προκειμένου να μην μπορούν οι ανατολικογερμανοί να εγκαταλείψουν το σοσιαλιστικό παράδεισο, δημιούργησαν μία εξαιρετική χωμάτινη πίστα ,προκειμένου όσο να εξελεισουν οσο και να επιδεικνύουν, τις εκτός δρόμου δυνατότητες του Cayenne.

Την οδηγική εμπειρίας μας από τις δύο θαυμάσιες αυτές πίστες, παράδεισος για τους λάτρεις της οδήγησης,μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Καμερα..Γιώργος Αρπατζόγλου

Contact Us