Το ηλεκτρικό μέλλον της Alfa Romeo Stelvio είναι εδώ

Το ηλεκτρικό μέλλον της Alfa Romeo Stelvio είναι εδώ

το 2026 θα δούμε τον αντικαταστάτη του δημοφιλούς SUV

Αν πιστεύτε οτι τα τρία χρόνια που απομένουν μέχρι το 2026 που θα παρουσιαστεί η νέα Alfa Romeo Stelvio, τότε κάνετε λάθος. Όσον αφορά την εξέλιξη και το λανσάρισμα νέων μοντέλων, τότε μιλάμε κυριολεκτικά για…αύριο. Και ακριβώς τότε θα έχουμε και επίσημα το “θάνατο” ενός πολύ αξιόλογου μοντέλου των Ιταλών, της Stelvio. Τουλάχιστον με την μορφή που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε σήμερα.

Σύμφωνα με τον CEO της Alfa Romeo, Jean Phillipe Imparato, εκείνη τη χρονιά θα έχουμε την κυκλοφορία της πλήρους ηλεκτρικής Stelvio. Για να μας χρυσώσει το χάπι η Alfa, το νέο SUV θα πατά πάνω στην αξιόλογη υπάρχουσα STLA Large πλατφόρμα της Stellantis ενώ δεν θα φέρει ιδιαίτερες σχεδιαστικές διαφορές με το απερχόμενο μοντέλο. Εξωτερικά τουλάχιστον γιατί εσωτερικά όλα αλλάζουν!

Έτσι, η νέα Stelvio θα κινείται από ένα δυνατό ηλεκτρικό μοτέρ με την ισχύ να ξεκινά από τους 345 ίππους ενώ στην έκδοση Veloce αναμένεται να αγγίζει περί τους 790! Επιπλέον, εάν η μπαταρία που θα τοποθετηθεί στo σπορ SUV των Μιλανέζων είναι της τάξης των 100 kWh, τότε θα μιλάμε για αυτονομία περί των 700 χιλιομέτρων!

Πέρα από τα νέα για την επερχόμενη ηλεκτρική Stelvio, ο Imparato συνέχισε λέγοντας πως αμέσως μετά η Alfa θα παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό σεντάν στην κατηγορία Ε. Σκοπός των Ιταλών να κοιτάξουν στα “μάτια” κατασκευές όπως η Mercedes EQS με έμφαση στην αυτονομία χιλιομέτρων. Και για να μας…αποτελειώσει, ο Γάλλος CEO δήλωσε πως ότι η επόμενη Giulia, ηλεκτρική φυσικά, πιθανότατα θα περιλαμβάνει και έκδοση Veloce με ισχύ 790 αλόγων αλλά και Quadrifoglio με ισχύ περί των 1000 ίππων.

Και εμείς αναρωτιόμαστε, τελικά μήπως οι Ιταλοί πέσουν “θύμα” της Γερμανών καθώς ως γνωστό τα θερμικά μοτέρ δεν θα απαγορευτούν από το 2035 εν τέλει στην Ευρώπη. Αντιθέτως θα συνεχίζουν να ζουν με χρήση e-fuels. Ποιο μέλλον θα έχει μια εταιρία που θα παράγει αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us