Τα extreme crash test της Volvo (+video)

Τα extreme crash test της Volvo (+video)

πετώντας αυτοκίνητα από τα 30 μέτρα

Όλοι γνωρίζουμε την εμμονή της Volvo με την ασφάλεια στα αυτοκίνητα της. Ξέρουμε οτι τα σουηδικά αυτοκίνητα είναι σίγουρα από τα ασφαλέστερα στον κόσμο. Δεν είναι κρυφό πως παλιότερα πολλοί παρομοιάζαμε τα μοντέλα της με χρηματοκιβώτια. Όχι τόσο για το μπαρόκ design όσο κυρίως για την σιγουριά που ενέπνεαν σε περίπτωση ατυχήματος.

Άλλωστε και η ίδια η Volvo πριν απο λίγους μήνες αποφάσισε να ορίσει ανώτατο όριο ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα στα αυτοκίνητα της, ακριβώς για να συμβάλει από τη μεριά της στην οδική ασφάλεια. Και δεν θα αναφερθούμε στα άπειρα crash test που πραγματοποιεί σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου και τα αστέρια NCAP που έχει κατακτήσει δεκαετίες τώρα.

Αυτή τη φορά η σουηδική εταιρία πρωτοπόρησε ξανά και το πήγε λίγο παραπάνω ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα. Αποφάσισε να “κρεμάσει” από ένα γερανό όχι ένα αλλά δέκα διαφορετικά μοντέλα και να τα αφήσει…να πέσουν!

Τα αυτοκίνητα έπεσαν από ύψος 30 μέτρων σε μια προσπάθεια προσομοίωσης ακραίων ατυχημάτων που δεν περιλαμβάνονται στα συνηθισμένα που βλέπουμε στις ειδήσεις κάθε ημέρα. Φυσικά και δεν αναφερόμαστε στην περίπτωση που κάποιος πέσει σε…γκρεμό αλλά στις απρόβλεπτες συνθήκες ενός τροχαίου και των μεθόδων διάσωσης των επιβατών.

Στην ουσία, στο crash test δόθηκε έμφαση και στους τρόπους απεγκλωβισμού των τραυματισμένων επιβατών κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες τροχαίων από τα ειδικά συνεργεία.

Στο test συμμετείχαν διάφορα μοντέλα της Volvo, από το XC40 έως το V40 με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά και χρήσιμα. Δείτε το video και θα καταλάβετε.

Team E.T

Contact Us