RENAULT 4EVER TROPHY: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

RENAULT 4EVER TROPHY: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ

Mία μοντέρνα ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού Renault 4

Το Renault 4 είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο: είναι ένα αληθινό σύμβολο. Με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, τα τελευταία 60 χρόνια ξεπερνά το χάσμα γενεών και τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι τόσο άνετο τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο του πολυ-χρηστικού.Είναι ανεπιτήδευτο, αλλά και κομψό, ενώ  παραμένει ένα αυτοκίνητο για όλους,που απευθύνεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες.

Η παραγωγή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια, αλλά το 4L δεν έφυγε ποτέ από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι ένα από τα αυθεντικά ‘vintage’ αυτοκίνητα των νέων,καθώς τα τελευταία 25 χρόνια είδαμε το 4L Trophy να αποδεικνύει ξανά και ξανά την αξία του στον τομέα της ευελιξίας, αλλά και της αξιοπιστίας.

Τοπρωτότυπο4EVER Trophyπου παρουσιάζει η Renault στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι το δεύτερο εμβληματικό της μοντέλο, μετά το Renault 5 Prototypeπου λανσάρεται σε ηλεκτρική έκδοση,ως μέρος του στρατηγικού πλάνουRenaulution. Η Renault,εξηλεκτρίζει το μέλλον της, στηριζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της,.

ΜΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΤΟΛΜΗΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Το Renault 4EVER Trophy προκαλεί με την εμφάνισή του, ενώ ξυπνάει παλιές αναμνήσεις. Κάτω από το μυώδες αμάξωμα, οι στιλιστικοί δεσμοί με τον πρόγονό του, το 4L, κάνουν αισθητή την παρουσία τους:

  • Η σιλουέτα με το ‘φουσκωμένο’ καπό, ο προφυλακτήρας και το χαρακτηριστικό κυβοειδές πίσω μέρος
  • Τα πίσω, τραπεζοειδή πλαϊνά παράθυρα με τις στρογγυλεμένες γωνίες τους, βρίσκονται ακριβώς πάνω από τους πίσω τροχούς
  • Τα εμπρός φτερά έχουν μείνει χωρίς φώτα ή διακοσμητικά στοιχεία
  • Τα φτερά και οι προεκτάσεις των θόλωνφτάνουν μέχρι τη μάσκα

Το ρετρό στυλ δένει αρμονικά με τις τεχνολογικά εκλεπτυσμένες γραμμές.

Το πρωτότυπο έχει τονισμένες καμπύλες και πολύ ιδιαίτερα σχεδιασμένη μάσκα. Οι «ultratech» συνδέσεις μεταξύ των ακτίνωνστις ζάντεςκαι του αμαξώματος προσδίδουνμίαεπιπλέονμοντέρνα νότα. Το ίδιο συμβαίνει καιμε το γωνιώδες χείλος γύρω από την οροφή.

Το 4L είναι ένας μύθος. Και οι μύθοι δεν πεθαίνουν ποτέ! Σήμερα, μιλάμε γιαμία καθολικήεκ νέου προσέγγιση του 4L, ενός αυτοκινήτου που όλοι μπορούν να αγαπήσουν, την οποία θέλουμε να ανακαλύψουμε μέσα από τον σύγχρονο και εξηλεκτρισμένοεπαναπροσδιορισμό του.”

Luca de Meo, Chief Executive Officer της RENAULT S.A

“Για να εντάξουμε το 4EVER Trophy στη σύγχρονη εποχή, εφοδιάσαμε το σχήμα του με τεχνολογικές καινοτομίες . Όλα αυτά τα συστατικά έχουν κατασκευαστεί προσεκτικά έτσι ώστε η σχεδίαση να έχει απήχηση σε όσους είναι εξοικειωμένοι με το 4L και την ένδοξη ιστορία του, αλλά και σε όσους ανήκουν στις νεότερες γενιές.”

GillesVidal, Αντιπρόεδρος, Επικεφαλής τμήματος σχεδιασμού της Renault

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΩΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το 4EVER Trophyενσωματώνει μια νέα προσέγγιση της εμβληματικής φαρδιάς & οριζόντιας μάσκας του Renault 4 με τα στρογγυλά, ενσωματωμένα φώτα, των οποίωντη θέση έχουν πάρει τα φωτιστικά σώματα LED Matrix. Τα καινοτόμα αυτά φώτα χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια εντυπωσιακή ταυτότητα. Ενώ τα εντελώς ανασχεδιασμένα και αναγνωρίσιμα πίσω φώτα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και αποτελούν ξεκάθαρηπαραπομπή στο εμβληματικό 4L.

ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΟΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ, ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Ένα ηλεκτρικό όχημα που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα: αυτό αντιλαμβάνεται κανείς με την πρώτη ματιά βλέποντας το 4EVER Trophy.

Το κάτω μέρος του 4EVER Trophy, βαμμένο σε ασημί Gun Metal απόχρωση, έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει αισθητικά με την ύπαιθρο, αναδεικνύοντας τον περιπετειώδηχαρακτήρα του. Το σύνολο ξεχωρίζει χάρη στηνιδιαίτερη αισθητική του, με την ασημί βαφή και τις μωβ αποχρώσειςστις μπάρες οροφής, τα ελατήρια των αναρτήσεων και τα σήματα στις ζάντες.

Η εικόνα ενός ‘dune-buggy’,χαρίζει στο 4EVER Trophyμία εντυπωσιακή εμφάνιση. Το κοίλο καπό έχει έναν τεράστιοαεραγωγό που βελτιώνει θεαματικά την αποτελεσματικότητα του ψυγείου που βρίσκεται στο μέσον της μάσκας. Ο μπροστινός πρόβολος έχει μειωθεί σημαντικά προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Με τη ρεζέρβα τοποθετημένη στην οροφή από ανθρακονήματα, ένα φτυάρι και τις κυματιστές ράμπες στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κινηθεί εκτός δρόμου.

Τα τεράστια προστατευτικά πάνελ στο κάτω μέρος του αμαξώματος και τα προστατευτικά στα ‘φρύδια’ των φτερών αφήνουν μία σημαντική απόσταση 20εκ. γύρω από τους θόλους των τροχών. Το ψηλωμένοαμάξωμα αναδεικνύει το μέγεθος των τροχών (753 mm)και τις ζάντες των 19 ιντσών. Το κάτω μέρος έχει ενισχυθεί για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στην μπαταρία που βρίσκεται στο μέσον του πλαισίου.

Κάθε τροχός του 4EVER Trophyδιαθέτει έναν ορατό συμπιεστή αέρος ώστε ο οδηγός να μπορεί να ρυθμίσει από το εσωτερικό την πίεση στα λάστιχα,προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τον τύπο τουεδάφους.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ BSUV

Το 4EVER Trophyδείχνει το δρόμο για το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV κατηγορίαςΒ της Renault, που θα  προσφέρει άνετη πρόσβασησε αστικούς και αγροτικούς δρόμους.

Όπως και το Renault 5, έτσι και αυτό θα βασίζεται πάνωστη νέα πλατφόρμα CMF-BEV, που χρησιμοποιείται για ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας Β. Η πλατφόρμα αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την αυτονομία, την ακουστική και τη συμπεριφορά στο δρόμο, χωρίς όμως να απαιτεί κανένα συμβιβασμό στη σχεδίαση.

Το positioning των μελλοντικών Renault 5 και Renault 4 θαείναι παρόμοιο με ταClio και Captur, εκπροσωπώνταςτη νέα γενιά μοντέλωνRenault.

Όπως και ο προκάτοχός του, το μελλοντικό μοντέλο που θα βασίζεται στα μοτίβα του 4EVER Trophy, θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, ενώ όπως και όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMF-BEV, θα κατασκευάζεται στοElectriCityhubστη βόρεια Γαλλία.

Δελτίο τύπου Renault

Contact Us