Ο Ogier επικεφαλής στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

Ο Ogier επικεφαλής στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο

συναρπαστικός αγώνας στις Άλπεις

Αντάξιο της φήμης του το Rally Monte Carlo που διεξάγεται αυτό το σαββατοκύριακο στις γαλλικές Άλπεις. Η σημερινή ημέρα του αγώνα τα είχε όλα. Ανατροπές, εξόδους και κυρίως πολύ πάγο και σκασμένα…Hankook.

Το πρωινό ξεκίνησε με τον Elfyn Evans με Toyota Yaris R1 Να σημειώνει καλύτερο χρόνο από τον Neuville. ΄Έτσι ανέβηκε στη 1η θέση προσπερνώντας τον Βέλγο, όντας επικεφαλής από χθες το βράδυ. Η διαφορά τους ήταν μόλις 2 δευτερόλεπτα. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρωταθλητής του 2024, “έχασε” τα φρένα σε μία κατηφορική δεξιά φουρκέτα. Η έξοδος του στοίχισε περίπου 2 λεπτά, ρίχνοντας τον αρκετές θέσεις πίσω.

Και μετά ήρθε η ώρα του Sebastien Ogier. Ο οκτάκις πρωταθλητής WRC, κέρδισε τις επόμενες δύο ειδικές διαδρομές. Γλίτωσε όμως τα χειρότερα όταν στην 6η ειδική είχε και αυτός έξοδο αλλά ευτυχώς χωρίς ζημιές. Την οποία ειδική κέρδισε ο εντυπωσιακός Adrien Fourmaux με Hyundai i20N R1. Ο νεαρός Γάλλος φαίνεται πως στους Κορεάτες θα αναδείξει το ταλέντο του. Σίγουρη θεωρείται η νίκη του σε κάποια από τα φετινά ράλλυ.

Ο Ott Tanak είχε και αυτός τη…στιγμή του καθώς έφυγε εντυπωσιακά εκτός δρόμου, με πολλά χιλιόμετρα, τουμπάροντας και κάνοντας “κάμπριο” το δικό του Hyundai. Και όμως συνέχισε τον αγώνα έχοντα χάσει σχετικά λίγο χρόνο. Απίστευτος ο Εσθονός!

Το απογευματινό loop σημαδεύτηκε από τον πολύ πάγο που υπήρχε σε σημεία των ειδικών διαδρομών. Γεγονός που “φόβισε” τον Kalle Rovanpera που οδήγησε αρκετά φυλαγμένα. Προφανώς το Μόντε Κάρλο δεν είναι και ο πλέον αγαπημένος του αγώνας. Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη ειδική της ημέρας πήγε στον Φιλανδό.

Σίγουρα αυτό όμως δεν ισχύει για τον Ogier που έχει κερδίσει 9 φορές το ράλλυ. Η άνεση και τη ταχύτητα που κουβαλούσε όλη την ημέρα τον έφερε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης με διαφορά 12.6” από τον Evans.

Ακολουθεί ο Fourmaux 14.2” από την κορυφή, ο Rovanpera στα 38.5” και ο Tanak με διαφορά 47.3”. Από εκεί και πέρα το… χάος.

Στα highlights της ημέρας οι δυο έξοδοι του Neuville στο ίδιο ακριβώς σημείο. Την πρώτη φορά όπως είπαμε, λόγω υπερβολικής…αισιοδοξίας. Στην 2η έξοδο είχε προηγηθεί κλαταρισμένο λάστιχο για τον Βέλγο οπότε και δικαιολογείται.

Όσον αφορά τα νέα ελαστικά της Hankook που φορούν όλα τα πληρώματα, φάνηκε πώς υπάρχουν ακόμη προβλήματα αξιοπιστίας. Πέρα από τα κλαταρίσματα που είχαν οι Neuville και Munster, οι περισσότεροι οδηγοί δήλωσαν πως ψάχνουν να βρουν τα όρια των ελαστικών αλλά και τον κατάλληλο τρόπο οδήγησης.

Στην WRC2 προhγείται ο Yoan Rossel με Citroen C3 R2 ενώ ακολουθεί ο Eric Camilli με Hyundai i20N R2. Να σημειώσουμε πως οι Gryazin, Solberg, Greensmith τρέχουν στον αγώνα χωρίς να προσμετρούνται στη βαθμολογία.

Team E.T

Contact Us