Ο Loeb τρέχει με Skoda Fabia RS Rally2 στο Ράλλυ Αζόρες

Ο Loeb τρέχει με Skoda Fabia RS Rally2 στο Ράλλυ Αζόρες

μία μεγάλη έκπληξη από τον “κοντό”

Οι ειδήσεις που προκύπτουν από το θέμα είναι πολλές! Και κυρίως οι εντυπώσεις που δημιουργούν. Μετά την λήξη του συμβολαίου του Sebastien Loeb με την M-Sport στο WRC ( ελέω Tanak) και η μη ύπαρξη κάποιας διαφαινόμενης νέας συνεργασίας με άλλη ομάδα, οδήγησαν τον Αλσατό στο προφανές. Να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα, να τρέξει σε ένα ράλι. Και όχι οποιοδήποτε!

Και μπορεί ο Loeb να είναι πραγματικά “αεικίνητος” όσον αφορά τα motorsport αφού τρέχει στο W2RC ενώ επιπλέον διατηρεί δική του αγωνιστική ομάδα με την οποία συμμετέχει στο χειμωνιάτικο Trophee Andros, αλλά σαν τα ράλι… δεν έχει!

Έτσι, την Παρασκευή και το Σάββατο ο Seb Loeb θα συμμετάσχει στο 57ο Ράλλυ Αζόρες. Ένα φημισμένο αγώνα στα πορτογαλικά νησιά στη μέση του Ατλαντικού. Αν ασχολείστε με τα motorsport τότε θα γνωρίζετε πως ο αγώνας προσμετρούσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) μέχρι και πέρσι.

Πλέον όμως ο χωμάτινος αγώνας με τις θεαματικές ειδικές διαδρομές μετρά στο Tour European Rally. Έναν σχετικά νέο θεσμό που “τρέχει” αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές χώρες ενώ διαθέτει “συμμαζεμένο” οικονομικά πρόγραμμα σε σχέση με ERC και WRC. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι λείπουν τα σημαντικά ονόματα από το θεσμό. Έτσι, εκτός του Loeb θα δούμε τους Andreas Mikkelsen, Nil Solans, Ole Christian Veiby, Eric Cais, Andrea Crugnola και Pepe Lopez να πηγαίνουν δίχως αύριο!

Το θεαματικότερο όμως πέρα από τη συμμετοχή του Loeb στις Αζόρες, είναι το αγωνιστικό με το οποίο θα τρέξει. Ο Αλσατός επέλεξε ένα Skoda Fabia RS Rally2 της Toksport, αφήνοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς τύπου Citroen, Ford κτλ… Όσο και αν μας ξαφνιάζει αυτή η επιλογή του, η αλήθεια είναι πώς αυτή τη στιγμή το ολοκαίνουργιο Fabia είναι το ταχύτερο Rally2 αγωνιστικό! Δεν ξέρουμε ακόμη βέβαια αν είναι και το πιο αξιόπιστο. Φαντάζει όμως η λογική επιλογή.

Αν σας έλειψε ο Seb Loeb και θέλετε να τον δείτε στη δράση, συντονιστείτε! Οι οργανωτές του ράλλυ έχουν ετοιμάσει πολλές ζωντανές μεταδόσεις ειδικών μέσω social media. Υπολογίστε μόνο την χρονική διαφορά των 3 ωρών.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us