Ο Bertone επανέρχεται στην αγορά με το GB110

Ο Bertone επανέρχεται στην αγορά με το GB110

φειδωλές ακόμη οι λεπτομέρειες από τους Ιταλούς

Η αλήθεια είναι πως έχουμε αρκετά χρόνια να δούμε κάποιο νέο αυτοκίνητο από τον ιταλικό οίκο του Bertone. Μετά την εξαγορά της εταιρίας από τους αδερφούς Ricci φαίνεται πώς ήρθε η ώρα για την “ανάσταση” του θρυλικού καροσερίστα με έδρα το Μιλάνο.

Έτσι, ο Bertone έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες εικόνες από το επερχόμενο supercar του με την κωδική ονομασία GB110. Αν και οι πληροφορίες είναι ελάχιστες, γνωρίζουμε οτι το μοτέρ θα αποδίδει περί τους 1100 ίππους και 1100 Nm κτηνώδους ροπής με το όριο περιστροφής να χτυπάει τις 8.400 στροφές/λεπτό!

Μία καινοτομία του GB110 θα είναι οτι το μοτέρ θα δουλεύει με ειδικό καύσιμο που θα παράγεται από ανακυκλωμένα πλαστικά. Το θέμα είναι πώς θα… βρίσκει ο ιδιοκτήτης αυτό το καύσιμο που θα παράγει η εταιρία Select Fuel. Αλλά και πάλι, κακώς μας απασχολεί αφού το ιταλικό supercar θα παραχθεί σε μόλις 33 αντίτυπα!

Σύμφωνα με τον οίκο, η νέα δημιουργία τους θα πιάνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 2.79΄΄ ενώ η τελική του θα αγγίζει τα 380 χλμ/ώρα. Επιπλέον, το σασμάν θα είναι 7τάχυτο και θα μεταφέρει την ισχύ και στους τέσσερεις τροχούς χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν θα είναι χειροκίνητο ή αυτόματο.

Όσον αφορά τις αναρτήσεις, το GB110 θα φορά διπλά ψαλίδια εμπρός-πίσω και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ 4 θέσεων. Το σημαντικότερο, το σασί του αυτοκινήτου θα προέρχεται από κάποια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς να αναφέρεται ποια.

Προς το παρόν ο Bertone δεν έχει δώσει κάποιο πλανόγραμμα ως προς το χρόνο παραγωγής, την τοποθεσία που θα κατασκευάζεται ή την τιμή του GB110. Όπως και να έχει εμάς μας αρέσει αφού μας θυμίζει κάτι από…Lancia Stratos HF Zero και θα το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us