Νέο Toyota Land Cruiser

Νέο Toyota Land Cruiser

To απόλυτο all around όχημα

Αν ένα όνομα στην αυτοκίνηση έχει συνδεθεί με την αξιοπιστία, τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα και το πάω με άνεση παντού αυτό δεν είναι άλλο από το Land Cruiser της Toyota. Το θυριώδες SUV παρουσιάστηκε με νέα εμφάνιση, νέα πλατφόρμα, νέους κινητήρες και πιο σύγχρονο από ποτέ.

Το νέο Land Cruiser πατάει επάνω στην TNGA πλατφόρμα και σύμφωνα με τα νούμερα η δίαιτα απέδωσε και έχασε περίπου 200 κιλά, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, ενώ ταυτόχρονα έχει χαμηλώσει το κέντρο βάρους του.

Η απόσταση που χωρίζει το ιαπωνικό όχημα από το έδαφος είναι στα 230 χλστ. ενώ η γωνία προσέγγισης είναι στις 32 μοίρες και η γωνία διαφυγής φτάνει, αναλόγως και την έκδοση, μέχρι τις 26 μοίρες. Όπως είναι φυσικό, η τετρακίνηση είναι στο βασικό εξοπλισμό όπως και τα τρία διαφορικά.

Οι ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις(AVS) έχουν εξελιχθεί για να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε όλα τα τερέν και έχουν προστεθεί συστήματα όπως το E-KDSS (electronically controlled kinetic dynamic suspension stabilization) και συνεργάζονται με το αναβαθμισμένο Multi-Terain Select System με τα πρόσθετα Deep Snow και Auto προγράμματα οδήγησης.

Κάτω από το καπό του Land Cruiser θα βρίσκεται ένας νέος V6 κινητήρας βενζίνης twin turbo και 3,5 λίτρων με την ισχύ του να φτάνει τα 409 hp και η ροπή τα 650 Nm και θα συνεργάζεται με ένα 10άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Για το σπριντ των 0-100 χλμ/ώρα θα χρειάζεται μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Επίσης σε κάποιες χώρες θα είναι διαθέσιμος και ένας πετρελαιοκινητήρας 3.3 λίτρων V6 με την ισχύ να είναι κοντά στα 305 hp.

Τέλος, το εσωτερικό του είναι αναβαθμισμένο και πιο σύγχρονο με μία οθόνη 9 ιντσών να είναι στο βασικό εξοπλισμό με τις πλουσιότερες εκδόσεις να φοράνε οθόνη 12,3 ιντσών.

Οι πωλήσεις του Land Cruiser θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι σε συγκεκριμένες αγορές του κόσμου.

Contact Us