Νέο Dacia Jogger

Νέο Dacia Jogger

To 7θέσιο μοντέλο για τις ανάγκες του κάθε οικογενειάρχη

Το Dacia JOGGER αποτελεί τον 4ο πυλώνα της προϊοντικής στρατηγικής της Dacia. Σε συνέχεια της παρουσίασης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης, του Spring, του νέου Sandero, και του SUV Duster, η Dacia διευρύνει τη γκάμα των οικογενειακών της αυτοκινήτων με ένα νέο, 7θέσιο μοντέλο. Το νέο μοντέλο αποτελεί μέρος του πλάνου της Dacia για την πλήρη ανανέωση της γκάμας της, την ώρα που δύο ακόμα νέα μοντέλα προγραμματίζεται να παρουσιαστούν μέχρι το 2025.  

Το Dacia JOGGER συγκεντρώνει πλεονεκτήματα από πολλές κατηγορίες: το μήκος ενός station wagon, την ευρυχωρία ενός MPV, την εμφάνιση ενός SUV. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είναι… μία κατηγορία από μόνο του. Σαν γνήσιο μέλος της οικογένειας Dacia, το JOGGER προσφέρει την καλύτερη αναλογία τιμής-χώρων, αλλά και την ευελιξία ενός πολυμορφικού αυτοκινήτου.

Με όνομα που παραπέμπει σε σπορ, περιπέτεια και θετική ενέργεια, το Dacia JOGGER συμβάλλει καθοριστικά στην προώθηση της νέας ταυτότητας της μάρκας. Σύντομο, μοντέρνο και διεθνές, το όνομα αντανακλά στιβαρότητα και ευελιξία στη χρήση. Το Dacia JOGGER θα αποτελέσει έναν σύντροφο ζωής στην καθημερινότητα των οικογενειών που αναζητούν ένα μέσο απόδρασης στη φύση.

Το Dacia JOGGER θα είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες: τον καινούργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110 και τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG. Η Dacia είναι η μοναδική αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει στην αγορά μία πλήρη γκάμα μοντέλων με βενζινοκινητήρες και κινητήρες διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου).  

Το 2023 στην γκάμα πρόκειται να προστεθεί και μία έκδοση με υβριδικό σύστημα κίνησης. Έτσι, το Dacia JOGGER θα γίνει το πιο προσιτό 7θέσιο υβριδικό της αγοράς!

Στο μπροστινό μέρος του Dacia JOGGER ξεχωρίζει η μεγάλη γρίλια της μάρκας, τα φαρδιά φτερά και η θέση των τροχών που είναι ακροβολισμένοι στις τέσσερεις γωνίες του αμαξώματος, καθώς και το μυώδες και οριζόντιο καπό. Οι μεγάλοι τροχοί και το πίσω σποϊλερ προσδίδουν δυναμισμό. Τα κάθετα πίσω φώτα συμβάλλουν στην αίσθηση ότι η πίσω πόρτα είναι πιο πλατειά. Το σχέδιό τους τονίζει ακόμα περισσότερο τους ώμους των πίσω φτερών, ενισχύοντας την αίσθηση της σταθερότητας.

Το Dacia JOGGER αναδεικνύει τον εκδρομικό του χαρακτήρα με τις μπάρες οροφής, τα φαρδιά φτερά και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200mm), που το καθιστούν ιδανικό για κάθε είδους διαδρομή.

Εφοδιασμένο με τροχούς μεγάλης διαμέτρου και ελαστικά υψηλού προφίλ, το Dacia JOGGER δείχνει ιδιαίτερα στιβαρό. Το μεγάλο μεταξόνιο (2.9μ.), ο μεγάλος χώρος για τα κεφάλια των επιβατών και το κάθετο πίσω μέρος (κάθετα φωτιστικά σώματα, πολύ φαρδιά πόρτα, χαμηλό κατώφλι), είναι στοιχεία που προδιαθέτουν για ένα εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό και έναν πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών. Το αυξημένο ύψος της πίσω πόρτας κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση στα πίσω ευρύχωρα καθίσματα. Με 4.55μ. μήκους, το Dacia JOGGER είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia.

Ορισμένες εκδόσεις διαθέτουν αναδιπλούμενα τραπεζάκια αεροπορικού τύπου και ποτηροθήκες για τους επιβάτες της 2ης σειράς καθισμάτων. Τα τραπεζάκια επεκτείνονται μέχρι και 70χλστ. για να εξυπηρετούν τις ανάγκες κάθε επιβάτη, ανεξαρτήτως ύψους και σωματότυπου. Στη 2η σειρά διατίθενται άγκιστρα ISOFIX για την ασφαλή μεταφορά παιδικών καθισμάτων.

Όσο για τους δύο επιβάτες της 3ης σειράς, ο καθένας έχει ξεχωριστό κάθισμα, υποβραχιόνιο και μεγάλο πίσω σπαστό τζάμι εξαερισμού για καλύτερη θέα. Αυτό το σπαστό τζάμι προσφέρει φυσικό αερισμό στον επιβάτη. Κάθε σειρά καθισμάτων έχει το δικό της φωτιστικό οροφής. Το ύψος του καθίσματος (+55mm μεταξύ των σειρών 1 και 2, +25mm μεταξύ των σειρών 2 και 3) εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη άνεση στις πίσω θέσεις.

Στο πίσω μέρος (2η σειρά) υπάρχει ένα ασύμμετρα (1/3-2/3) αναδιπλούμενο κάθισμα για τρείς επιβάτες καθώς και δύο ανεξάρτητα αναδιπλούμενα (50/50) καθίσματα (στην 3η σειρά), τα οποία έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούνται όταν δεν χρειάζονται. Το Dacia JOGGER έχει χώρο αποσκευών έως και 1.819 λίτρα (VDA), με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Με 4,55μ. μήκους και ιδιαίτερα μακρύ μεταξόνιο 2,9μ. το Dacia JOGGER είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο της κατηγορίας. Τα καθίσματα της 2ης και της 3ης σειράς προσφέρουν την ίδια άνεση με τα μπροστινά καθίσματα, με πολύ χώρο για τα πόδια και τα γόνατα των επιβατών. Η πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων του Dacia JOGGER είναι κορυφαία, χάρη στον ειδικό μηχανισμό ανάκλισης των καθισμάτων της 2ης σειράς. Η απόσταση για τα κεφάλια (855mm) και τα γόνατα (127mm) των επιβατών στην 3η σειρά είναι ανάμεσα στις καλύτερες όλων των 7θέσιων της αγοράς, ενώ εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν άνετα 2 ενήλικες.

Στην 5θέσια έκδοση, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 708 λίτρα (VDA) μέχρι το ύψος των καθισμάτων. Στην 7θέσια έκδοση η χωρητικότητα είναι 160 λίτρα (VDA), ή 565 λίτρα (VDA) με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα. Χάρη στο ύψος του χώρου φόρτωσης (661mm) και το μεγάλο μήκος του δαπέδου (1,150mm), οι οικογένειες μπορούν εύκολα να χωρέσουν ένα καροτσάκι ή ένα παιδικό ποδήλατο, χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουν τα καθίσματα, διπλώνοντας απλά το ένα από τα καθίσματα της 3ης σειράς. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν τον εξοπλισμό πεζοπορίας, τα εργαλεία ή τα κατοικίδιά τους αφαιρώντας απλά τα καθίσματα της 3ης σειράς. Για εύκολη και ασφαλή στήριξη κατά τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων, ο χώρος αποσκευών διαθέτει ελαστικούς ιμάντες και 4 κρίκους πρόσδεσης. Περιλαμβάνει επίσης 12V πρίζα. Το Dacia JOGGER διαθέτει ακόμα 3 άγκιστρα/κρεμάστρες: 2 στο χώρο αποσκευών και 1 στο διαμέρισμα του συνοδηγού (ιδανικό για κρέμασμα μιας τσάντας).

Η πλατφόρμα CMF παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Sandero και αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής της Dacia για τα μοντέλα των κατηγοριών B και C. Το Dacia JOGGER διαθέτει αμάξωμα που φτάνει τα 4,55 μέτρα, προσφέροντας στο αυτοκίνητο την ευρυχωρία και την ευελιξία ενός μοντέλου κατηγορίας C.

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου έχει σχεδιαστεί με αεροφράκτες στο κάτω μέρος του αμαξώματος,  ενεργά πτερύγια που επιτρέπουν την ομαλή ροή του αέρα, όταν δεν είναι προτεραιότητα η ψύξη του κινητήρα, και ρουλεμάν χαμηλής τριβής, για μικρότερες απώλειες ισχύος.

Κατασκευασμένο πάνω σε μια σύγχρονη πλατφόρμα, το Dacia JOGGER επιτυγχάνει τον περιορισμό των κραδασμών χάρη στην εξαιρετικά ανθεκτική και άκαμπτη δομή του. Η δομή του αμαξώματος περιλαμβάνει ενισχύσεις στο μπλοκ του κινητήρα (πλευρικές δοκούς και υποπλαίσιο στο κάτω μέρος) και στο χώρο των επιβατών. Οι αισθητήρες πίεσης στις πόρτες, σε συνδυασμό με το επιταχυνσιόμετρο, παρέχουν έγκαιρη αναγνώριση των πλευρικών συγκρούσεων και επομένως ταχύτερη ενεργοποίηση των πλευρικών και των αερόσακων τύπου κουρτίνας που προστατεύουν τις περιοχές της κοιλιάς, του στήθους και του κεφαλιού.

Το Dacia JOGGER εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe 110, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο TCe 110 είναι ένας 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.0 λίτρου, με άμεσο ψεκασμό και απόδοση 110 ίππων (81kW). Χάρη στο μπλοκ αλουμινίου, ο κινητήρας αυτός επιτυγχάνει μείωση του βάρους του. Με ροπή 200Nm στις 2.900σ.α.λ., είναι, αυτή τη στιγμή, ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του Dacia JOGGER.

Η Dacia είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που προσφέρει μια πλήρη γκάμα οχημάτων διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG). Η μεικτή κατανάλωση (WLTP) του κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG, ξεκινά από τα 7,6λ./100χλμ.* (με 121γρ. CO2/χλμ*). Όταν λειτουργεί με υγραέριο, οι μέσες εκπομπές CO2 για το Dacia JOGGER είναι 10% λιγότερες από έναν αντίστοιχο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μοντέλο επιτυγχάνει μέγιστη αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Δελτίο Τύπου Dacia

Contact Us