Η Alfa Romeo Tonale ανακοινώνεται επίσημα

Η Alfa Romeo Tonale ανακοινώνεται επίσημα

πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει πολύς θόρυβος για το επερχόμενο μικρό SUV της Alfa Romeo. Ήδη από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης πριν 2 χρόνια όταν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες λεπτομέρειες, όλοι περιμένουμε “εναγωνίως” την Tonale. Και αν όχι με ανυπομονησία, τότε σίγουρα με…περιέργεια.

Τώρα όμως κυκλοφόρησαν επίσημες “διαρροές” οτι το C-SUV της Alfa θα παρουσιαστεί επίσημα τον Σεπτέμβριο που μας έρχεται. Επιπλέον, οι ίδιες πηγές συνέχισαν λέγοντας πως τα πρώτα αυτοκίνητα θα βρεθούν στο δρόμο στους πρώτους 2 μήνες του 2022.

Σε σχέση με το concept που είδαμε στη Γενεύη, η πραγματική Tonale θα έχει λιγότερο επιθετικά φωτιστικά σώματα εμπρός αλλά και συμβατικούς πλαϊνούς καθρέπτες. Ταυτόχρονα, το εσωτερικό θα είναι λιγότερο εκκεντρικό και θα θυμίζει περισσότερο Stelvio.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη της Tonale, εκτός οτι θα υπάρχουν και PHEV εκδόσεις, και αν λάβουμε υπόψη την κοινή “καταγωγή” με το Jeep Renegade, τότε έχουμε μια ιδέα του τι να περιμένουμε.

Έτσι, την υβριδική έκδοση θα συμπληρώνει ένας turbo κινητήρας 1.3 λίτρου με απόδοση 128 ίππων και 178 στην πιο δυνατή περίπτωση. Παράλληλα , ο ηλεκτροκινητήρας θα προσθέτει ακόμη 59 ίππους στην συνολική ισχύ της Tonale. Η μπαταρία χωρητικότητας 11.4 kWh θα μπορεί να αποθηκεύει ενέργεια για αυτόνομη κίνηση έως 42 χιλιόμετρα σε WLTP κύκλο μέτρησης.

Τι λέτε; Είναι πολύ μακριά ο Σεπτέμβριος; Ανυπομονείτε και εσείς για τον ερχομό της Tonale ή σας αφήνει αδιάφορους καθώς πολλοί πιστεύουν οτι η Alfa Romeo απομακρύνεται σταδιακά από τις ρίζες της;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us