Η Toyota ετοίμασε ειδική έκδοση “όπλο” του GR Yaris

Η Toyota ετοίμασε ειδική έκδοση “όπλο” του GR Yaris

με το “χεράκι” της Gazoo Racing World Rally Team

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το GR Yaris της Toyota. Ο μικρός πύραυλος τσέπης εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια που κυκλοφορεί είναι ό,τι καλύτερο σε οδηγική απόλαυση κυκλοφορεί εκεί έξω. Ένα αληθινό petrolhead αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή συγκρίνοντάς το με άλλες ακριβότερες επιλογές.

Με αφορμή όμως την πρόσφατη κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC)με το Yaris WRC1 hybrid, η Toyota ανακοίνωσε μία special παραλλαγή μόλις 300 αντιτύπων. Το συλλεκτικό αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στη Γερμανία ενώ την “περιποίηση” έχει αναλάβει η Gazoo Racing WRT. Για όσους δεν τη γνωρίζετε, πρόκειται για τον αγωνιστικό βραχίονα των Ιαπώνων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκτενείς λεπτομέρειες σχετικά με τις επιδόσεις του καυτού Yaris δεν έχουν γίνει γνωστές. Μόνο οτι θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά στα “χρώματα του πολέμου”, κόκκινο ή άσπρο της Gazoo. Από εξοπλισμό, το ειδικό GR Yaris θα φορά 18άρηδες τροχούς με 10άκτινες ζάντες ελαφρού κράματος. Τα φρένα είναι ετοιμοπόλεμα με αεριζόμενους δίσκους ενώ και οι δαγκάνες είναι επίσης σε κόκκινη απόχρωση. Φυσικά, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen είναι και εδώ παρών.

Σύμφωνα με την Toyota, το ειδικό GR Yaris θα έχει εξατομικευμένη ρύθμιση ανάρτησης ειδικά στις ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη. Σκοπός, η μέγιστη οδηγική απόλαυση στο δρόμο ή στην πίστα. Κάτω από το καπό παραμένει ο γνωστός 3κύλινδρος turbo κινητήρας 1.6 λίτρων με ισχύ 257 ίππων με την παραμετροποιήσιμη τετρακίνηση να αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Το special GR Yaris θα μπορεί να το αποκτήσει κάποιος μόνο μετά από…αξιολόγηση. Αρχικά, ο υποψήφιος θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου. Κατόπιν, η Toyota θα εξετάσει τις “υποψηφιότητες” και τέλος θα καταλήξει στους 300 που θα κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Οι τυχεροί θα έχουν στη διάθεση τους 14 ημέρες για να απαντήσουν αν δέχονται και να πληρώσουν το αντίτιμο. Και όλα αυτά σε τιμή μόλις 43.000 ευρώ. Δεν είναι και άσχημα.

Μόνο το ερώτημα παραμένει, κόκκινο ή άσπρο;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us