Δείτε τη “γερασμένη” Koenigsegg Regera να κάνει το 0-400-0 σε 28,81 δευτερόλεπτα! (video)

Δείτε τη “γερασμένη” Koenigsegg Regera να κάνει το 0-400-0 σε 28,81 δευτερόλεπτα! (video)

ένα hypercar παραμένει για πάντα hypercar…

Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια υπέροχη δημιουργία του εκκεντρικού Σουηδού Kristian von Koenigsegg! Η Regera, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι από πανίσχυρο αυτοκίνητο που έρχεται από το 2015 και παράχθηκε συνολικά σε 80 αντίτυπα. Βρισκόταν στην παραγωγή έως και το 2022, όντας μία “ωδή” στην αυτοκίνηση γενικότερα. Κινούνταν από ένα bi-turbo V8 μοτέρ 5.0 λίτρων όπου σε συνδυασμό με 2 ηλεκτροκινητήρες, η ισχύς του άγγιζε τους 1500 ίππους και τα 2000 Nm ροπής. Το σημαντικότερο, όλη αυτή ή ωμή δύναμη μεταφέρεται και στους 4 τροχούς μέσω ενός πατενταρισμένου από την Koenigsegg σασμάν, μίας και μόνης σχέσης.

Στο θέμα του video όμως. Μόλις πριν 2 μήνες, η κροατικής έμπνευσης πλην γερμανικής ιδιοκτησίας Rimac, δήλωσε οτι με το ηλεκτρικό της hypercar Nevera, κατέρριψε το ρεκόρ από στάση στα 400 χλμ/ώρα και πάλι σε στάση σε μόλις 29,94 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ όμως ανήκε και πάλι στη σουηδική Regera και όπως είναι λογικό, ο…Kristian σήκωσε το γάντι.

Έτσι, ρίχτηκε και πάλι στη “μάχη” με τη γερασμένη από δεκαετίας Regera για να αποδείξει οτι το hypercar από τη Σκανδιναβία παραμένει κυρίαρχο στη συγκεκριμένη δοκιμασία. Εξοπλισμένο με νέα λάστιχα Michelin Cup2R και σε έναν αεροδιάδρομο με αρκετά ομαλότερο οδόστρωμα σε σχέση με το παρελθόν η Koenigsegg Regera έκανε το 0-400-0 σε μόλις…28.81 δευτερόλεπτα! Γιατί απλά μπορεί. Ή γιατί όσο υπάρχουν τύποι σαν τον Kristian von Koenigsegg ή σαν το Horacio Pagani εμείς δεν ανησυχούμε για αμπέρ, αυτονομίες και φορτίσεις.

Απολαύστε τη μαγεία της ταχύτητας και φανταστείτε οτι βρίσκεστε και εσείς σε αυτόν τον αεροδιάδρομο δυτικά της Στοκχόλμης…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us