Η Ford ετοιμάζει κινητήρα “κτήνος” 7.3 λίτρων

Η Ford ετοιμάζει κινητήρα “κτήνος” 7.3 λίτρων

με κωδική ονομασία Godzilla

Αν και η αλήθεια είναι πως Godzilla έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τις γιαπωνέζικες δημιουργίες και ειδικότερα αυτές της Nissan, πάντα αυτή η ονομασία μας κινεί την περιέργεια. Μας προδιαθέτει για κάτι διαφορετικό, για κάτι πιο petrolhead αν θέλετε.

Αυτή τη φορά όμως, ο Godzilla έρχεται από τη Ford! Ναι, αυτήν την αγαπημένη εταιρία που όταν θέλει παράγει εξωπραγματικά αυτοκίνητα που “γράφονται” στο dna σου. Ο λόγος για τον εδώ και καιρό γνωστό κινητήρα V8 diesel 7.3 λίτρων με δύο τούρμπο απόδοσης 430 ίππων και 1.424 Nm ροπής. Αυτά σε stock μορφή. Παρ’ όλα αυτά, έχει φτάσει να αποδίδει ακόμα και 1.114 ίππους μέσω after market μετατροπών από διάφορους tuners!

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν. η Ford ετοιμάζεται να βάλει και αυτή το ¨χεράκι” της στον Godzilla και να τον εξελίξει στην μέγιστη δύναμη ιπποδύναμη, κρατώντας τα βασικά χαρακτηριστικά του μοτέρ αλλά και φυσικά την επίσημη υποστήριξη και εγγύηση του Αμερικανού κατασκευαστή.

Προς το παρόν, οι πηγές από τη μπλε οβάλ εταιρία αναφέρουν οτι ο Godzilla θα “πιεστεί” να πιάσει επιδόσεις “κτήνους” φτάνοντας σε ισχύ περί τους 750 ίππους με τη ροπή να παραμένει στα 1.424 Nm! Και αν αυτά τα νούμερα ίσως δεν λένε και πολλά σαν απόλυτοι αριθμοί σκεφτείτε οτι μιλάμε για έναν diesel κινητήρα που με το αντίστοιχο τίμημα μπορεί να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο σας!

Team E.T

Contact Us