Η Dacia τρέχει στο Rally Dakar με τον Sebastien Loeb στο τιμόνι

Η Dacia τρέχει στο Rally Dakar με τον Sebastien Loeb στο τιμόνι

ο Γάλλος GOAT από το 2025 θα βρίσκεται στην ρουμανική εταιρία

Η Dacia επιβεβαιώνει ότι από το 2025 θα λάβει μέρος με εργοστασιακή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally Raid (W2RC), με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στον αγώνα του Dakar, την απόλυτη δοκιμασία αξιοπιστίας και αντοχής. Το Rally Dakar, μία απίστευτη περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, συγκεντρώνει κάθε χρόνο, εδώ και 40 χρόνια, πάνω από 500 συμμετοχές από 60 εθνικότητες.

Ο αγώνας του Dakar αποτελεί την ιδανική απόδειξη της ισορροπίας μεταξύ «λογικής» και «συναισθήματος», έννοιες ταυτόσημες με το DNA της μάρκας.

Το rally raid είναι μια περιπέτεια για ανθρώπους και μηχανές, που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Dacia. Πρόκειται για μια υπαίθρια δοκιμασία αξιοπιστίας στο τιμόνι ενός 4κίνητου πρωτοτύπου, που κατασκευάζεται και εξελίσσεται με στόχο να αντιμετωπίζει τις πιο ακραίες συνθήκες. Αποτελεί, παράλληλα, μια ευαισθητοποιημένη οικολογικά περιπέτεια, όπου το αγωνιστικό αυτοκίνητο της Dacia θα κινείται με συνθετικό καύσιμο, αλλά και μια “cool” περιπέτεια με ουσιαστικό χαρακτήρα και φιλόδοξο στόχο που δεν αφήνει περιθώρια για περιττές πολυτέλειες.

Το Rally Dakar θα αποτελέσει ένα εργαστήριο δοκιμών για τις ιδέες της Dacia. Μία ευκαιρία να δοκιμαστούν νέες έξυπνες λύσεις, τόσο σε ό,τι αφορά στις υπαίθριες δραστηριότητες, όσο και αναφορικά με τον τομέα των ενεργειακών επιλογών. Πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2025, τα πρωτότυπα της Dacia θα δοκιμαστούν σκληρά, συμμετέχοντας στο ράλλυ Μαρόκου, το 2024.

Η Dacia θα ασχοληθεί με αυτό το συναρπαστικό εγχείρημα στηριζόμενη στις ικανότητες του Renault Group, αλλά και στη συνεργασία με τη γνωστή αγγλική αγωνιστική ομάδα της Prodrive, η οποία φημίζεται, σε παγκόσμια κλίμακα, για την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στην εξέλιξη πρωτοτύπων για αγώνες rally raid.

Για σχεδόν 40 χρόνια, η Prodrive αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στο παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, παρέχοντας υποστήριξη σε εργοστασιακές συμμετοχές, ικανές να κερδίσουν διεθνή πρωταθλήματα. Η εμπλοκή της Prodrive με το Dakar και τους αγώνες rally-raid χρονολογείται από το 2020, καθώς έχει λάβει μέρος στα τρία τελευταία Dakar, με αυτοκίνητα που έχουν σχεδιάσει διάφορες ιδιωτικές ομάδες και έχουν κατακτήσει δύο δεύτερες θέσεις, το 2022 και το 2023, με τον Sebastien Loeb, ο οποίος, πλέον, είναι και επίσημα μέλος της ομάδας της Dacia καθώς και η Ισπανίδα Cristina Gutierrez.

Contact Us