Έρχεται η ηλεκτρική Alfa Romeo Tonale;

Έρχεται η ηλεκτρική Alfa Romeo Tonale;

κατά πάσα πιθανότητα, ναι…

Τελικά κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον…ηλεκτρισμό. Ή τουλάχιστον σχεδόν κανείς. Ακόμη και οι περισσότερο petrolhead αυτοκινητοβιομηχανίες αναγκάζονται να “σκύψουν το κεφάλι” και να υποκύψουν στη λαίλαπα των volts και των kWh.

Τελευταίο θύμα φαίνεται πως είναι η Alfa Romeo με την πρόσφατη ανάρτηση της στα social media. Εκεί απεικονίζοντα τα πίσω φώτα ενός αυτοκινήτου, γνώριμο σε όλους. Φαίνεται πως τα φωτισμένα. καλλίγραμμα “οπίσθια” ανήκουν στην Tonale ενώ η φωτογραφία συνοδεύεται από τα φράση “Μία νέα εποχή ξεκινά”.

Και άντε τώρα να πείσει εμάς τους…κακοπροαίρετους οτι δεν πρόκειται για την επερχόμενη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μικρού ιταλικού SUV. Και να ελπίζει κάποιος πιστός Alfisti οτι οι Μιλανέζοι διαφημίζουν μία νέα θερμική, ισχυρότερη παραλλαγή τύπου Quadrifoglio ή έστω Veloce, τότε λυπούμαστε αλλά αυτό δεν ισχύει.

Όπως είχε ανακοινωθεί άλλωστε από επίσημα χείλη τον περασμένο Φλεβάρη, η πλατφόρμα της Tonale έχει τη δυνατότητα να δεχτεί και ηλεκτρική έκδοση χωρίς ιδιαίτερες τροποποιήσεις. Έτσι είναι σχεδόν σίγουρο πώς δίπλα στις υπόλοιπες εκδόσείς της, θερμική, mild hybrid και plug in hybrid, θα πάρει τη θέση που της ανήκει και η EV παραλλαγή της.

Εμείς από τη μεριά μας, αν και Lancialli, σίγουρα δεν…δικαιούμαστε να μιλάμε και να “επιχαίρουμε”. Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε σε ένα άλλο άρθρο, την κατάλληλη στιγμή.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us