Ένα γνήσιο μονοθέσιο LMP1 Audi R18 TDI Ultra πωλείται (+video)

Ένα γνήσιο μονοθέσιο LMP1 Audi R18 TDI Ultra πωλείται (+video)

για τους φανατικούς των αγώνων Αντοχής

Αν είστε φανατικοί φίλοι των Sportscars και των Πρωταθλημάτων Αντοχής, τότε σίγουρα αυτή η αγγελία πώλησης είναι για εσάς! Σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον…

Ένας θρύλος από το WEC, τον απόγονο των Sportcars και του Group C των δεκαετιών 80-90, βγαίνει για πώληση από τον οίκο Art&Revs. Ο λόγος για το “πολύ” Audi R18 TDI Ultra! Το νικητή των 24 Ωρών του LeMans από το 2011 έως και το 2014.

Σύμφωνα με τον πωλητή, το συγκεκριμένο R18 φοράει αποκλειστικά diesel κινητήρα χωρίς την παρουσία του hybrid μοτέρ που διέθεταν κανονικά τα υπόλοιπα μονοθέσια της Audi. Πρόκειται για ένα πανίσχυρο turbo V6 κινητήρα 3.7 λίτρων με ισχύ 532 ίππων που κυριολεκτικά απογείωνε το μονοθέσιο.

Παρ’ όλα αυτά, το R18 με το σασί νούμερο 100 της αγγελίας, δεν έτρεξε ποτέ σε αγώνα Αντοχής…. Αντίθετα, ήταν το “μουλάρι¨ της Audi για δοκιμές αλλά και η εφεδρεία της σε περίπτωση εξόδου των αυτοκινήτων που έτρεχαν στην πίστα.

Το R18 της αγγελίας είναι πλήρως λειτουργικό καθώς μετά τον παροπλισμό του πέρασε σε χέρια ιδιώτη ενώ το 2018 δέχτηκε την “περιποίηση” της Audi Sport και από τότε βρίσκεται σε ακινησία.

Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 10.000χλμ δεν θα χρειαστείτε ανακατασκευή του…μοτέρ και του σασμάν. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό! Αν όμως χρειαστείτε συντήρηση, η Art&Revs ευχαρίστως θα σας “συστήσει” έναν πρώην μηχανικό της αγωνιστικής ομάδας της Audi.

Φυσικά, όσον αφορά την τιμή πώλησης, απλώς δεν υπάρχει. Κυριολεκτικά! Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κάνετε την προσφορά σας στον πωλητή και αυτός θα σας απαντήσεις αναλόγως…Θα πρέπει όμως να είστε έτοιμοι για κάθε είδους απάντηση.

Και αν δεν γνωρίζετε τί εστί Audi R18 TDI, δείτε το video με τέρμα τον ήχο και νιώστε και εσείς κάτι από την αύρα του LeMans και αναφωνείστε: “Ποια Formula 1“;

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us