Ένα διαφορετικό Ford Transit για extreme καταστάσεις

Ένα διαφορετικό Ford Transit για extreme καταστάσεις

δεν… χάνεται τέτοια ευκαιρία

Τελικά δεν συμβαίνουν όλα τα περίεργα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ή στην Ρωσία. Συμβαίνουν και στην Ευρώπη. Και πιο συγκεκριμένα στη Βρετανία. Για παράδειγμα αυτή η αγγελία που κυκλοφορεί τελευταία στο eBay και έρχεται από τη Γηραιά Αλβιώνα.

Ένας, υποθέτουμε “περίεργος” τύπος, έβαλε προς πώληση ένα Ford Transit παλαιότερης γενιάς ζητώντας περί τα 6.000 ευρώ. Όλα καλά μέχρι εδώ. Μόνο που δεν πρόκειται για ένα οποιoδήποτε, συνηθισμένο Transit. Αντίθετα, ο ιδιοκτήτης, που δεν είναι ο πρώτος κάτοχος, έχει ξεκινήσει ένα project με σκοπό να μετατρέψει το ελαφρύ φορτηγό σε όχημα εκτός δρόμου τύπου “mad Max”.

Έχει τοποθετηθεί νέο σασί τύπου σκάλας με ανάρτηση φύλλων σούστας ενώ τα υπερμεγέθη ελαστικά είναι ικανά να πάνε το Transit μέχρι…το φεγγάρι! Βέβαια, το αμάξωμα έχει τις σκουριές του αλλά…δε βαριέσαι, ποιος τα βλέπει αυτά.

Από εκεί και πέρα, το πειραγμένο Trnasit κινείται από έναν ανακατασκευασμένο V8 κινητήρα 6.5 λίτρων με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου σασμάν.

Ο πωλητής του οχήματος αναφέρει πως το Transit χρειάζεται ένα καλό service πριν βγει στο δρόμο. Συγκεκριμένα, θέλουν αλλαγές τα κολλάρα του ψυγείου, η κολώνα του τιμονιού, τα σωληνάκια των φρένων αλλά και ένα ημιαξόνιο. Αυτά για…αρχή.

Δεν ξέρουμε ποια είναι η άποψη σας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και αν θα το αγοράζατε. Σίγουρα όμως ένα τέτοιο όχημα θα ήταν όντως ξεχωριστό και θα σας πήγαινε κυριολεκτικά παντού. Στα συν του, είναι η ιδανική βάση για μετατροπή σε οικογενειακό camper.

Team E.T

Contact Us