Δες το Drako GTE των 1.200 hp να χορεύει στον πάγο (video)

Δες το Drako GTE των 1.200 hp να χορεύει στον πάγο (video)

To ηλεκτρικό του 1 εκατομμυρίου ευρώ

Το Drako GTE είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο όχημα που δημιουργήθηκε από την Drako Motors που εδρεύει στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Εξωτερικά το GTE θυμίζει το Fisker Karma, που πέρασε αλλά δεν ακούμπησε και μας αποχαιρέτησε το 2014, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί απλά βασίζεται επάνω στο εν λόγω όχημα.

Το Drako φοράει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε τροχό και η συνολική του ισχύς φτάνει τα 1.200 hp και η ροπή τα 8.800 Nm!

Σύμφωνα με τη κατασκευάστρια εταιρεία, το ηλεκτρικό αυτό όχημα, χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτ. για τα 100 χλμ/ώρα από στάση και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 332 χλμ/ώρα.

Οι μπαταρίες που φοράει (των 90 kWh) του χαρίζουν αυτονομία μέχρι και 400 χλμ αλλά αν κάποιος θέλει να πάει να παίξει στον πάγο και στο χιόνι, όπως στο παρακάτω βίντεο, καλό θα ήταν να έχει και μία γεννήτρια μαζί του για το φορτίσει.

Τέλος πάντων, ας αφήσουμε στην άκρη τα περί αυτονομίας και ας δούμε στα δύο βίντεο που ακολουθούν τί μπορεί να κάνει το αμερικάνικο ηλεκτρικό όχημα με αρχική τιμή πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, όταν βρεθεί στο χιόνι και στον πάγο.

ΟΚ. γρήγορο μπορεί να είναι αλλά Drako που δεν βρηχάται δεν είναι Δράκο και λείπει από τέτοιες κατασκευές ο ήχος από μέταλλο που χτυπάει και καυσαέρια που στροβιλίζονται.

Contact Us