Δείτε και κυρίως ακούστε την Porsche 911 GT3 να “στριγγλίζει” στις 9.000 στροφές/λεπτό (video)

Δείτε και κυρίως ακούστε την Porsche 911 GT3 να “στριγγλίζει” στις 9.000 στροφές/λεπτό (video)

ένα μοναδικό έργο τέχνης της αυτοκίνησης σε τέσσερεις τροχούς

Τί να πρωτοπεί κανείς για την Porsche; Ότι πρόκειται για την απόλυτη σύγχρονη αυτοκινητοβιομηχανία που ενσαρκώνει όλα όλα θα θέλαμε; ‘Οτι τα αυτοκίνητα που παράγει είναι ίσως τα αρτιότερα σπορ αυτοκίνητα του πλανήτη; Πως η αειθαλής 911 είναι το όχημα που θα σε “εκτοξεύσει” στο petrolhead ντελίριο όπως μόνο αυτή ξέρει αλλά ταυτόχρονα θα κινηθεί άνετα και στους στενούς δρόμους της πόλης;

Αυτά όλα μαζί και ίσως λίγα παραπάνω ενσαρκώνει η Porsche. Άλλωστε για εμάς οι Γερμανοί του Τσούφενχαουζεν και οι τύποι στο Gaydon της Βρετανίας είναι οι απόλυτες “ονειρώξεις”! Άποψη μας οτι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βόλτα με μια Aston Martin DBS V12 βαμμένη σε british racing green χρώμα….Βάζοντας όμως στην ίδια σειρά, αν και διαφορετικής φιλοσοφίας, και τη μοναδική 911 GT3 της 992 γενιάς.

Δεν είναι μόνο οι 502 ίπποι που βγαίνουν αβίαστα στους πίσω κινητήριους τροχούς ταξιδεύοντας σε μια άλλη πραγματικότητα. Ούτε η τεράστια ενεργή ¨φτερούγα” που υπόσχεται απόλυτο κράτημα στο στριφτερό βουνό ή στη δύσκολή πίστα. Ούτε τα carbon επιβλητικά αεροβοηθήματα. Είναι κυρίως ο ήχος της GT3 που σε ξεσηκώνει γεμίζοντας τα αυτιά σου με την όμορφη μουσική του 6-κύλινδρου μοτέρ 4.0 λίτρων. Μια καθαρή μουσική πανδαισία χωρίς “μπερδέματα”, ξεσπάσματα και…αγκομαχητά! Μια “μουσική” που η γραφειοκρατία προσπαθεί να πνίξει ελέω ρύπων, αλλά η Porsche καταφέρνει να την κρατά ακόμη αρκετά καθαρή.

Δυναμώστε τα ηχεία και ονειρευτείτε…

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us