Αυτό το “πειραγμένο” Trabant τα σπάει! (video)

Αυτό το “πειραγμένο” Trabant τα σπάει! (video)

Απολαύστε το στα κόκκινα

Οι παλαιότεροι σίγουρα θα θυμούνται τα θρυλικά Trabant. Το ανατολικογερμανικό αυτοκίνητο πόλης που θα λέγαμε οτι ήταν το αντίπαλο δέος του Fiat 500. Εμείς δεν τα προλάβαμε αλλά έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για την…αναξιοπιστία τους αλλά και το πόσο εύκολα επισκευάζονταν.

Τα Trabant ήταν εξοπλισμένα με έναν δίχρονο κινητήρα 600 κυβικών εκατοστών που με το ζόρι έβγαζαν 25 ίππους. Βέβαια το βάρος του αυτοκινήτου ήταν ελάχιστο, μόλις 800 κιλά.

Το γερμανικό “supermini” ακόμη επιβιώνει κυρίως στα μουσεία ως αντίκα. Στην περίπτωση του video μας όμως, το συναντάμε σε μια εξωφρενική αγωνιστική παραλλαγή.

Ο Γερμανός ιδιοκτήτης του Traband, Ronny Urland, του έχει στήσει ένα μοτέρ H22 από Honda Prelude. Οπότε εύκολα καταλαβαίνετε τι ακολουθεί… 270 ίπποι στις μοτοσικλετιστικές 9.000 στροφές, βάρος 860 κιλών, πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα και μια τεράστια φτερούγα υπόσχονται απίστευτη διασκέδαση!

Ας αναφέρουμε και τα τυπικά νούμερα αν και δεν έχουν απολύτως καμία σημασία. Μόλις 3,2′‘ για το κλασικό 0-100 και 235 χλμ τελικής ταχύτητας. Διόλου άσχημα για αυτοκίνητο 50 χρόνων.

Δυναμώστε τα ηχεία!

Team E.T

Contact Us