Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

Αυτό είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi

από αλλού το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε…

Ο λόγος φυσικά για τον τεχνολογικό γίγαντα από την Κίνα, την Xiaomi. Πρόκειται για μία από τις πλέον γνωστές εταιρίες παγκοσμίως με ειδίκευση στα κινητά τηλέφωνα, tablets, ηλεκτρικά πατίνια και κάθε λογής συσκευές για το σπίτι και όχι μόνο.

Γεγονός είναι οτι περιμέναμε από την Apple να λανσάρει το εδώ και αρκετό καιρό ανακοινωμένο, iCar αλλά τελικά η Xiaomi φαίνεται πως έκανε την κίνηση ματ. Έτσι, η κινέζικη εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα κάποιες πληροφορίες για το SU7, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και γενικότερα το πρώτο της αυτοκίνητο…

Πρόκειται για ένα ελαφρώς υπερυψωμένο όμορφο crossover με εμφανείς επιρροές από Tesla Model 3 αλλά και Porsce Taycan. Θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BAIC, γιατί προφανώς η Xiaomi δεν διαθέτει την ανάλογη υποδομή. Το μεταξόνιο του SU7 θα είναι ακριβώς 3.000 χιλιοστά φέροντας το στα όρια του Hyundai Ioniq 5 ενώ θα φορά ζάντες 19 και 20 ιντσών.

Το Xiaomi SU7 θα έχει δύο επιλογές ηλεκτροκινητήρων. Η πρώτη έκδοση θα φορά ένα ηλεκτρικό μοτέρ με απόδοση 295 ίππων και την κίνηση να μεταδίδεται μόνο πίσω. Η τελική του ταχύτητα θα αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα. Η δεύτερη και δυνατότερη τετρακίνητη παραλλαγή θα κινείται από δύο μοτέρ ισχύος 664 ίππων και τελική 265 χλμ/ώρα!

Επιπλέον, η Xiaomi θα εξοπλίσει το SU7 με το δικό της λογισμικό HyperOS που το έχει αναπτύξει ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι με το γνωστό μας Google Android.

Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει εντός του 2023 μόνο στην Κίνα αρχικά καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη πληροφορίες για το εξωτερικό.

Team E.T

Contact Us