Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις

με ιστορικές ειδικές διαδρομές να επανέρχονται

Μόλις πριν από λίγο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Οργανωτική Επιτροπή του πρόγραμμα και οι διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις. Και η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε με ανυπομονησία εδώ και μερικές εβδομάδες! Σε αυτό περιλαμβάνεται η εκκίνηση του αγώνα κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα, shakedown στη Λαμία αλλά και η επαναφορά μια θρυλικής ειδικής διαδρομής. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Το ράλλυ ξεκινά επίσημα το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου με τη διαδικασία του shakedown μήκους 4.3 χιλιομέτρων λίγο έξω από τη Λαμία, Το πρώτο αυτοκίνητο θα πατήσει χώμα στις 08.01′. Στη συνέχεια τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Αθήνα για την πανηγυρική εκκίνηση. (Ελπίζουμε μέχρι τότε να επιτρέπεται η παρουσία κόσμου…)

Η Παρασκευή περιλαμβάνει 5 ειδικές διαδρομές στην Κορινθία αλλά και στην Βοιωτία. Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι για πρωινό με την παραλιακή κωμόπολη να φιλοξενεί και μια ζώνη αλλαγής ελαστικών. Το απόγευμα επαναλαμβάνονται οι αγαπημένοι Άγιοι Θεόδωροι. Κατόπιν, τα αυτοκίνητα ανηφορίζουν για Θήβα και Ελάτεια ενώ park ferme θα έχουμε φυσικά στη Λαμία και στην ΠΕΛ όπου είναι και το αρχηγείο του αγώνα. Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα της ημέρας αγγίζουν τα 90.36.

Το Σάββατο θα είναι η μεγαλύτερη και μάλλον δυσκολότερη ημέρα του ράλλυ. Έξι σκληρές και απαιτητικές ειδικές θα βάλουν δύσκολα στα πληρώματα. Η αρχή γίνεται στις 8.30′ το πρωί από την old time classic Παύλιανη ακολουθούμενη από τη Γραβιά των 24,81 χιλιομέτρων. Αλλαγή ελαστικών στην πανέμορφη πόλη της Ιτέας και συνέχεια στους κλασικούς Βωξίτες στις 11.49′. Ράλλυ Ακρόπολις χωρίς Ελευθεροχώρι δεν γίνεται φυσικά! Έτσι στις 13.02′ θα έχουμε GO για τα 18.14 χιλιόμετρα της ειδικής με τα συνεργεία της τηλεόρασης να μεταδίδουν ζωντανά για αυτούς που θα μείνουν στο σπίτι. Να τονίσουμε οτι είμαστε αισιόδοξοι πως μέχρι το Σεπτέμβρη θα μπορεί όλο το κοινό να παρευρεθεί ελεύθερα στο βουνό.

Μεσημέρι Σαββάτου service στη Λαμία και συνέχεια στις 16.23′ με επανάληψη της Παύλιανης και του Ελευθεροχωρίου με τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα να ανεβαίνουν στα 133.34.

Η τελευταία ημέρα του ράλλυ ίσως είναι και η πιο ενδιαφέρουσα. Η αρχή γίνεται στις 07.32΄με το πρώτο αγωνιστικό να μπαίνει στον Πύργο των 33,0 χιλιομέτρων, όντας η μεγαλύτερη ειδική του Ακρόπολις! Ακολουθεί η θρυλική ειδική από τα παρελθόν, ο Ταρζάν των 17,58 χιλιομέτρων που αναμένεται να βάλει δύσκολα στους οδηγούς. Μετά το service στη Λαμία, ο αγώνας κλείνει με την επανάληψη του Ταρζάν που θα αποτελέσει και την Power Stage του WRC. Ο τερματισμός έχει προγραμματιστεί για τις 14.38′.

Συνολικά, τα πληρώματα θα καλύψουν 292,16 αγωνιστικά χιλιόμετρα απλωμένα σε 15 ειδικές διαδρομές. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν οτι είναι σχετικά λίγα για αγώνα WRC αλλά να θυμίσουμε οτι επί 8 χρόνια απλώς…δεν υπήρχαμε! Έτσι και αλλιώς το Ράλλυ Ακρόπολις έχει μέλλον μπροστά του…

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώνουμε άμεσα.

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us