Η Peugeot αλλάζει γνώμη για αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα

Η Peugeot αλλάζει γνώμη για αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα

ο στόχος του 2030 για πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας αποτελεί παρελθόν

Η αλήθεια είναι πως έχει πέσει πολύ νερό στο αυλάκι των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια. Από το 2020 και την “παράκρουση” της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί αποκλειστικά νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το 2030 και έπειτα, έχουμε πάει σε κάπως πιο “ελληνικό” ρυθμό. Περισσότερο ράθυμο και αναβλητικό θα λέγαμε. Κατά καιρούς και μετά και από πίεση των αυτοκινητοβιομηχανιών, πλέον η ΕΕ έχει βάλει νερό στο κρασί της και τα αγαπημένα μας θερμικά μοτέρ θα μας συνοδεύουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Τελευταία περίπτωση κατασκευαστή που… αλλαξοπίστησε, η Peugeot και τα νέα της επερχόμενα μοντέλα. Με ορίζοντα το 2030, ο Alain Favey, CEO της εταιρίας, δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως οι Γάλλοι θα λανσάρουν επτά νέα μοντέλα. Και όχι αποκλειστικά ηλεκτρικά φυσικά.

Εκμεταλλευόμενοι την κυρίαρχη θέση της Peugeot μέσα στον όμιλο Stellantis θα δούμε όλες τις νέες τεχνολογίες και πλατφόρμες πρώτα στα γαλλικά μοντέλα και έπειτα στις υπόλοιπες φίρμες του groupe.

Η αρχή θα γίνει με τα νέα 208 και 2008 που θα κυκλοφορήσουν σε ηλεκτρικές, υβριδικές αλλά και θερμικές εκδόσεις. Στα μεν αμιγώς EV θα δούμε τη νέα πλατφόρμα STLA One και το νέο σύστημα διαχείρισης STLA Brain. ΟΙ θερμικές εκδόσεις θα χρησιμοποιούν την υπάρχουσα πλατφόρμα.

Επιπλέον, οι Γάλλοι θα ανανεώσουν τελείως τα 308, 308 Estate και 408 δίνοντας τους μία καινοτόμα, ακόμη πιο δυναμική σχεδίαση. Άλλωστε και ο ίδιος ο Favey ζήτησε από στους σχεδιαστές του τα νέα μοντέλα να “φωνάζουν” από μακριά Peugeot.

Το κοινό βλέποντας στο δρόμο ένα Peugeot πρέπει αμέσως να το αναγνωρίζει ως Peugeot,

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και στη συνεργασία της Peugeot με τη DongFeng για την παραγωγή δύο νέων μοντέλων στην Κίνα με τις προσωρινές ονομασίες Concept 6 και Concept 8. Ο σχεδιασμός θα διαφέρει αισθητά ώστε να διαφοροποιείται από τον τοπικό ανταγωνισμό. Επιπλέον, αυτό το επιθετικό design φαίνεται πως θα αποτελεί και την νέα εταιρική ταυτότητα του Λέοντα. Αναμένουμε περισσότερα νέα τους επόμενους μήνες..

Γράφει ο Γιώργος Ζιώγας

Contact Us