56ο Easter Jeep Safari 2022

56ο Easter Jeep Safari 2022

H μεγαλύτερη γιορτή της μάρκας

Η εξηλεκτρισμένη κίνηση, η υψηλή απόδοση και βέβαια οι κορυφαίες 4×4 δυνατότητες θα κυριαρχήσουν στο φετινό Easter Jeep® Safari (9-17 Απριλίου), τη μεγαλύτερη γιορτή της μάρκας που για 56η χρονιά θα συγκεντρώσει χιλιάδες φίλους στη Moab της Γιούτα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων, οδήγηση εντός και εκτός δρόμου, αλλά και μια εντυπωσιακή σειρά από εκπλήξεις, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται επτά πρωτότυπα με ιδιαίτερα ξεχωριστό χαρακτήρα.

«Το Easter Jeep Safari είναι η τέλεια ευκαιρία για τη μάρκα μας να φτάσει στα όρια την εξέλιξη των συστημάτων 4x4 και κυρίως να έρθει σε άμεση επαφή με τους φίλους της», σημείωσε ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep για τη Β. Αμερική. «Η Moab αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης για τους κατόχους Jeep και ταιριάζει απόλυτα με φιλοσοφία της μάρκας. Είτε πρόκειται για πρωτότυπα, είτε για μοντέλα παραγωγής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι φίλοι μας έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μοναδικές δυνατότητες των οχημάτων μας και να πάρουν μία δυνατή γεύση από το παρόν και το μέλλον της Jeep

Τη φετινή χρονιά 10 ξεχωριστά πρωτότυπα θα βρίσκονται στην εκδήλωση, εκ των οποίω τα 7 θα είναι νέα. Το εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό Wrangler Magneto θα συνοδεύεται από το νέο Wrangler Magneto 2.0 και τέσσερα ακόμα εξηλεκτρισμένα Jeep 4xe, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της μάρκας στη φιλοσοφία “Zero Emission Freedom” («Ελευθερία Μηδενικών Ρύπων»). Σε κάθε περίπτωση η εστίαση στη φιλικότητα προς το περιβάλλον συνδυάζεται άρρηκτα με τις κορυφαίες 4×4 δυνατότητες.

 
Η φετινή ομάδα του Easter Jeep® Safari αποτελείται από τα:

JeepWranglerMagneto 2.0 Concept
Πριν από ένα χρόνο, το πρωτότυπο Jeep Wrangler Magneto, απέδειξε ότι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα μπορεί παράλληλα να είναι απόλυτα συμβατό με την κληρονομία του μοντέλου στις εκτός δρόμου διαδρομές. Το νέο Magneto 2.0 βασιζόμενο σε αυτή τη φιλοσοφία κάνει ένα ακόμα βήμα, αποτελώντας ένα ηλεκτρικό όχημα που κυριαρχεί σε κάθε διαδρομή.

Tο σύστημα κίνησης του Magneto 2.0 περιλαμβάνει:

  • Ένα νέο ειδικά κατασκευασμένο για το μοντέλο ηλεκτροκινητήρα που λειτουργεί έως τις 5.250σ.α.λ.
  • Μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων για απόλυτο έλεγχο του κινητήρα
  • Τέσσερις μπαταρίες lithium-ion που είναι κατανεμημένες στο πλαίσιο για καλύτερη ισορροπία και έχουν συνδυαστική ισχύ 70 kW/h, ενώ λειτουργούν σε κύκλωμα 800V
  • Έναν εναλλάκτη που μετατρέπει το συνεχές ρεύμα τον μπαταριών σε εναλλασσόμενο για τη τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα.

Η μέγιστη ένταση του συστήματος κίνησης είναι 600 amps, επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να μεταφέρει χωρίς καμία υστέρηση 1.152Nm(!) ροπής στους τροχούς, απόδοση τριπλάσια από εκείνη του Magneto. Εξίσου εντυπωσιακή με τη ροπή είναι και η ισχύς του Magneto που φτάνει τους 625 ίππους. Παράλληλα μια ειδική ρύθμιση διατηρεί τη μέγιστη ένταση για χρόνο έως και 10’’, κάτι σαν ένα ηλεκτρικό «Νίτρο», επιτρέποντας στο Magneto 2.0 να επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 2’’!

Η ισχύς του συνόλου σε συνδυασμό με το κιβώτιο με την εξαιρετικά «κοντή» πρώτη σχέση επιτρέπουν στο Magneto 2.0 να ξεπερνά κάθε εμπόδιο, ενώ το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας συμβάλει και στην ομαλή επιβράδυνση ακόμα και σε διαδρομές με  πολύ έντονη κλίση, με τον οδηγό να εκμεταλλεύεται τη λειτουργία “one-pedal”.

Το εντυπωσιακό μηχανικό σύνολο συνοδεύουν το κιτ αύξηση ύψους των 7,6εκ. και τα off-road ελαστικά που είναι τοποθετημένα σε τροχούς 20 ιντσών. Τέλος η ευρεία χρήση ανθρακονημάτων εξασφαλίζουν τη συγκράτηση του συνολικού βάρους, με στοιχεία όπως οι προφυλακτήρες η σχεδίαση των οποίων παράλληλα εξασφαλίζει και ακόμα καλύτερες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk PHEV Concept

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Jeep παρουσιάζει εξηλεκτρισμένη έκδοση του Grand Cherokee. Με αφορμή το Easter Jeep Safari η σχεδιαστική ομάδα συνδύασε τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες της έκδοσης Trailhawk με τη αποδοτικότητα και τη φιλικότητα που προσφέρει το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe σε ένα concept που ξεχωρίζει χάρη στους ιδιαίτερους χρωματισμούς, αλλά και τα επιπλέον στοιχεία που προστατεύουν το αμάξωμα στις ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές. Οι τροχοί των 20 ιντσών με τα off-road ελαστικά, το υβριδικό σύστημα των 400V και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων ολοκληρώνουν την εικόνα του πλέον φιλικού προς το περιβάλλον Grand Cherokee που κατασκευάστηκε μέχρι σήμερα.

Jeep ’41 Concept

“Since 1941.” Το σήμα που περήφανα συνοδεύει όλα τα μοντέλα της Jeep αναγνωρίζει τη μακρά ιστορία της μάρκας, οι ρίζες της οποίας βρίσκονται 80 χρόνια πριν στα πρώτα «στρατιωτικά» βήματα του θρυλικού Willys MB.

Στο φετινό Easter Jeep Safari, η Jeep τιμά το παρελθόν της με το Jeep ’41 Concept. Κάθε μοντέλο της μάρκας έχει μια μοναδική ιστορία να πει, με το συγκεκριμένο μοντέλο να έχει σαφείς αναφορές από το πλέον αξιόπιστο 4×4 όχημα του Αμερικανικού στρατού κατά τον 2ο Π.Π. Το νοσταλγικό πρωτότυπο συνδυάζει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα των στρατιωτικών Jeep με τη φιλικότητα προς το περιβάλλον που προσφέρει η τεχνολογία 4xe, η οποία δίνει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης 4×4. 

Το εξωτερικό πράσινο ματ χρώμα olive D.R.A.B. ’41, οι μαύροι προφυλακτήρες και οι ρετρό λεπτομέρειες που δημιουργήθηκαν από το Jeep Graphic Studio, συνδυάζονται και σε αυτό το πρωτότυπο με το κιτ αύξησης του ύψους, συνθέτοντας ένα απόλυτα “militaire look”.

JeepRubicon 20thAnniversaryConcept

Η διαδρομή Rubicon στη Β. Καλιφόρνια αποτελεί έναν μύθο για τους φίλους της εκτός δρόμου οδήγησης, ενώ παράλληλα είναι και το μέρος που εξελίσσονται τα πλέον ικανά SUV. Είκοσι χρόνια πριν, η Jeep, παρουσίασε το πιο ικανό όχημα παραγωγής για off-roading, το Wrangler Rubicon. Βασισμένο στο 2θυρο Wrangler του 2002, το πρώτο μοντέλο με το διακριτικό Rubicon εντυπωσίασε, όντας εφοδιασμένο στη βασική του έκδοση με ότι μπορούσε να ζητήσει ένα φίλος των ακραίων εκτός δρόμου διαδρομών.

Σήμερα, το Rubicon 20th Anniversary concept, βασίζεται στο ισχυρότερο Wrangler που κατασκευάστηκε ποτέ, το Wrangler Rubicon 392, το οποίο εφοδιάζεται με ένα V8 κινητήρα 6,4 λίτρων απόδοσης 470 ίππων. Στην περίπτωση του πρωτότυπου, πέρα από την ξεχωριστή ματ βαφή, ενισχύθηκαν περαιτέρω οι ήδη κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες, χάρη στο κιτ αύξησης ύψους (5,1εκ.) της Jeep Performance Parts, τις επιπλέον προστατευτικές ποδιές στο πάτωμα του αυτοκινήτου και τους νέους τροχούς των 17 ιντσών με τα ειδικά mud and snow ελαστικά.

JeepBobConcept

Με στόχο να ενώσουν δύο κορυφαία εκτός δρόμου οχήματα, τα Wrangler και Gladiator, οι σχεδιαστές της Jeep δημιούργησαν το πρωτότυπο Jeep Bob. Βασισμένο στο Jeep Gladiator Rubicon, το συγκεκριμένο πρωτότυπο ξεχωρίζει περισσότερο για τα χαρακτηριστικά που… απουσιάζουν. Συγκεκριμένα έχουν αφαιρεθεί και οι τέσσερις πόρτες, αλλά και οι μεσαίες κολώνες. Σε συνδυασμό με την υφασμάτινη οροφή, το Jeep Bob προσφέρει απεριόριστη επαφή των επιβατών με τη φύση.

Όπως και το Gladiator που είναι διαθέσιμο και στην Ελληνική αγορά, το Jeep Bob εφοδιάζεται με τον βραβευμένο turbo 3λιτρο V6 Eco-Diesel κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα κατ’ επιλογή τετρακίνησης.

JeepDCoderConceptbyJPP
Η διχρωμία του μαύρου γυαλιστερού χρώματος με το κόκκινο Maraschino χαρακτηρίζουν το Gladiator D-Coder concept, το οποίο πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση εστιάζει και στις εκτός δρόμου επιδόσεις με τα αμορτισέρ της FOX να ελέγχουν την κίνηση των τροχών 17Χ8,5 που φιλοξενούν τα ειδικά ελαστικά της BFGoodrich, αλλά και το snorkel της Jeep Performance Parts που τροφοδοτεί με καθαρό αέρα των ατμοσφαιρικό κινητήρα Pentastar των 3,6 λίτρων, ακόμα και όταν τα αυτοκίνητο βρίσκεται σχεδόν εξολοκλήρου βυθισμένο μέσα σε νερό. Το παρμπρίζ από Gorilla Glass και τα προστατευτικά στοιχεία εξωτερικά στο αμάξωμα, αλλά και στο ανοικτό χώρο φόρτωσης ολοκληρώνουν την εικόνα του πρωτότυπου.

JeepBirdcageConceptbyJPP

Το πρωτότυπο Jeep Wrangler 4xe Birdcage σχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί το απόλυτο όχημα για σαφάρι. Στο εμπρός μέρος του Plug-in Hybrid αυτοκινήτου κυριαρχεί ο «εργάτης», ο οποίος είναι στερεωμένος με μια ειδική κατασκευή ώστε να αφαιρεθεί ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας βελτιώνοντας σημαντικά τη γωνία προσέγγισης. Τα φτερά έχουν σύστημα γρήγορης αφαίρεσης/τοποθέτησης, ενώ η απουσία οροφής και παραθύρων, όπως και του παρμπρίζ επιτρέπουν την απόλυτη επαφή με τα στοιχεία του περιβάλλοντος. Για αυτό το λόγω το εσωτερικό έχει δεχθεί επιπλέον επεμβάσεις ώστε να είναι ακόμα πιο ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ η εφαρμογή ειδικής πλαστικής επιφάνειας στο πάτωμα επιτρέπει το γρήγορα καθάρισμα και στέγνωμα. Στην οροφή ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος υποστηρίζει φορτία έως και 270 κιλά, ενώ η πίσω πόρτα κρύβει μέσα της ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ιδανικό για πικ-νικ στην ύπαιθρο.

Στο Easter Jeep Safari 2022 θα παρουσιαστούν επίσης και τα Jeep Wrangler Overlook, το οποίο αποτελεί μια επιμηκυμένη έκδοση του μοντέλου Wrangler 4xe με τρεις σειρές καθισμάτων και το Kaiser Jeep M725 που βασίζεται στο στρατιωτικό ασθενοφόρο Kaiser Jeep M725 του 1967, της χρονιάς που «γεννήθηκε» το Easter Jeep Safari.

To Jeep Easter Safari παραδοσιακά διαρκεί 9 ημέρες και ολοκληρώνεται την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών. Η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το 1967, με τις εκδηλώσεις να περιλαμβάνουν και διαδρομές εκτός δρόμου με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, με τη σχετική κλίμακα να ξεκινά από το 1 (πολύ εύκολες διαδρομές) και να φτάνει το 10 (διαδρομές για οχήματα εκτός δρόμου με ειδικές τροποποιήσεις). Η φετινή είναι η 56η διοργάνωση του θεσμού και θα διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 17 Απριλίου 2022

Contact Us